Premieră în Statele Unite: medicii pot prescrie jocuri video pacienţilor cu tulburări de concentrare

  • Medicii din Statele Unite vor putea prescrie jocuri video pentru pacienţii cu deficit de atenţie
  • Copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani pot suferi probleme de concentrare
  • EndeavourRX este un joc medical
259 afișări
Imaginea articolului Premieră în Statele Unite: medicii pot prescrie jocuri video pacienţilor cu tulburări de concentrare

Sursa foto: captură foto YouTube / Sean Hollister


Autoritatea americană pentru medicamente (FDA) a hotărât că medicii vor putea prescrie un joc video pentru pacienţii care suferă tulburări de atenţie. Pacienţii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, au probleme de concentrare şi pot fi, de asemenea, impulsivi şi uneori hiperactivi. După ani de teste clinice s-a constatat că mecanismele unui joc video permit o îmbunătăţire a stării de concentrare a copiilor.

EndeavourRX este un joc dezvoltat pe iOS de Akili Interactive. Proiectat împreună cu o echipă de specialişti din domeniul medical, jocul a fost studiat timp de 7 ani pe un eşantion de 600 de pacienţi pentru a trata tulburările cauzate de deficitul de atenţie. O treime dintre copii testaţi nu au mai avut simptome la sfârşitul testelor.

 

 

EndeavourRX este un joc de joc foarte simplu. La bordul unei nave mici, jucătorul trebuie să progreseze pe un circuit în linie dreaptă şi să evite capcanele în timp ce colectează bonusuri. Jocul este perfect pentru captarea rapidă a atenţiei şi are, de asemenea, un sistem de progresie care permite copiilor să deblocheze niveluri sau costume noi, pentru a nu-i plictisi după câteva ore.

Prin urmare, medicii pot prescrie copiilor să se joace EndeavourRX timp de douăzeci şi cinci de minute pe zi, timp de o lună. Se pare că această metodă îmbunătăţeşte considerabil starea pacienţilor.  Ca orice tratament, poate provoca, reacţii adverse. FDA vorbeşte despre dureri de cap sau frustrare, dar nimic grav în comparaţie cu medicamente obişnuite.

EndeavourRX intră în istoria jocurilor video prin această decizie, fiind un deschizător de drumuri către alte jocuri în viitor, acest remediu dovedindu-şi tot mai mult eficacitatea în combaterea deficitului de atenţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici