Scurgere masivă de date în mediul online din China. Un miliard de oameni sunt afectaţi

  • O bază de date care aparent conţinea informaţiile personale ale până la un miliard de cetăţeni chinezi a fost lăsată nesecurizată şi accesibilă public timp de mai bine de un an
  • Totul a ieşit la lumină atunci când un grup de hackeri s-au oferit să vândă datele aflate la liber
  • Oamenii legii investighează cum a fost posibilă o asemenea eroare
2175 afișări
Imaginea articolului Scurgere masivă de date în mediul online din China. Un miliard de oameni sunt afectaţi

Sursa foto: Profimedia

O bază de date care stoca informaţiile personale ale până la un miliard de cetăţeni chinezi a fost lăsată nesecurizată şi accesibilă public timp de mai bine de un an. Un grup de hackeri au sesizat vulnerabilitatea şi au profitat de oportunitate.

Accesul la baza de date, care nu necesita o parolă, a fost oprit după ce un utilizator anonim a făcut public pe un forum de hackeri conţinutul a 23 de terabytes (TB) contra sumei 10 bitcoin, aproximativ 200.000 de dolari.

Scurgerea ar putea fi una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în istorie, susţin experţii în securitate cibernetică.

„Aşa cum stau lucrurile astăzi, cred că aceasta ar fi cea mai mare scurgere de informaţii publice de până acum. Cu siguranţă în ceea ce priveşte amploarea impactului în China, vorbim despre cea mai mare parte a populaţiei de aici”, a declarat Troy Hunt, director regional Microsoft Australia.

Guvernul chinez şi-a intensificat recent eforturile de îmbunătăţire a protecţiei confidenţialităţii datelor utilizatorilor online. China are o populaţie de 1.4 miliarde de oameni, ceea ce înseamnă că datele cu caracter personal a 70% din populaţie au fost furate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici