Supărat că i-a şters o postare, preşedintele Nigeriei a blocat platforma Twitter

  • Muhammadu Buhari ameninţase grupurile secesioniste din sud-estul ţării.
  • Imediat după anunţul blocării reţelei, procurorii au trecut la prigonirea celor care foloseau Twitter.
  • Şeful statului are peste 4 milioane de urmăritori pe Twitter.
420 afișări
Imaginea articolului Supărat că i-a şters o postare, preşedintele Nigeriei a blocat platforma Twitter

Supărat că i-a şters o postare, preşedintele Nigeriei a blocat platforma Twitter

Nigeria a blocat platforma Twitter, după ce site-ul de socializare a şters o postare a preşedintelui Muhammadu Buhari care ameninţa grupurile secesioniste din sud-estul ţării, entităţi făcute responsabile de atacurile asupra birourilor guvernamentale.

Guvernul a suspendat Twitter, folosit de milioane de nigerieni, vineri seară, după ce un oficial guvernamental a numit prezenţa platformei în Nigeria „foarte, foarte suspectă”.

Indignat de sfidarea interdicţiei, procurorul general al Nigeriei, Abubakar Malami, a ordonat urmărirea imediată a oricui utilizator prins în ”ofsaid”. Umar Jibrilu Gwandu, purtător de cuvânt al lui Malami, a declarat sâmbătă că procurorii au fost îndemnaţi să „treacă la acţiune” şi „să asigure urmărirea penală rapidă a infractorilor”.

Declaraţia nu preciza modul în care utilizatorii Twitter vor fi identificaţi şi piuşi sub urmărire penală. Şi nici nu a specificat pedeapsa.

În tweet-ul şters de Twitter miercuri, Buhari a făcut o legătură între războiul civil din Nigeria, de acum zeci de ani, şi atacurile asupra birourilor comisiei electorale naţionale de către persoane înarmate.

Majoritatea atacurilor au avut loc în sud-est, unde s-a purtat un război devastator pentru secesiune. Preşedintele Buhari, care are 4,1 milioane de urmăritori pe Twitter, a fost comandant al guvernului nigerian în timpul războiului.

Twitter a funcţionat sâmbătă la unii operatori de telefonie mobilă, conform testelor efectuate de Reuters.

Facebook şi WhatsApp sunt reţelele de socializare utilizate de majoritatea nigerienilor, dar intelectualii, activiştii şi jurnaliştii din ţară tind să graviteze către Twitter. Iar mulţi au reuşit să folosească pe Twitter şi după interdicţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici