Tinerii din Gaza merg la o sală cu jocuri de realitate virtuală pentru a evada din zona de conflict

Tinerii din Gaza merg la singura sală cu jocuri de realitate virtuală din regiune pentru a evada din zona de conflict.

170 afișări
Imaginea articolului Tinerii din Gaza merg la o sală cu jocuri de realitate virtuală pentru a evada din zona de conflict

Meta Quest, Facebook

Proprietarul primei cafenele de jocuri de realitate virtuală din Gaza le oferă o lume fantastică de acţiune, muzică şi sport tinerilor care au crescut sub blocadă.

„Adesea, mulţi dintre tinerii care vin aici să se joace caută o evadare din realitatea în care trăiesc", a declarat Firas Al-Khodary, proprietarul VR Station din oraşul Gaza.

În condiţiile în care oportunităţile de a călători sunt excluse pentru majoritatea locuitorilor, domeniul online reprezintă o cale de evadare pentru tinerii dornici de divertisment.

„Mă deplasez în oraşe, în locuri diferite, în munţi şi oceane, oraşe pe care nu putem să le vizităm", a declarat Youssef Al-Qudairi, în vârstă de 22 de ani.

Potrivit lui Al-Khodary, jocurile virtuale de acţiune şi de luptă sunt cele mai populare în rândul tinerilor bărbaţi, în timp ce tinerele femei preferă sportul, muzica şi călătoriile.

„Din moment ce suntem blocaţi şi este dificil să călătorim şi să ne deplasăm dintr-un loc în altul, venim la VR şi compensăm toate aceste lucruri şi le trăim în realitatea virtuală", a declarat Nisreen Shamalakh, în vârstă de 16 ani.

Fâşia Gaza este o regiune din Orientul Mijlociu, pe malul Mării Mediterane, care cuprinde o serie de localităţi şi tabere ale refugiaţilor palestinieni. Numele provine de la localitatea Gaza, cel mai important oraş din zonă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gaza,
jocuri,
tineri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici