Julian Assange anunţă că va publica un volum "foarte personal"

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a anunţat vineri că va publica, în aprilie, un volum "foarte personal", în care va povesti despre lupta sa pentru "crearea unei noi relaţii între populaţii şi guverne".

33 afișări
Imaginea articolului Julian Assange anunţă că va publica un volum "foarte personal"

Julian Assange anunţă că va publica un volum "foarte personal" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper că această carte va fi unul dintre documentele unificatoare ale generaţiei noastre", a spus Assange, citat într-un comunicat al editurii scoţiene Canongate Books.

"În această carte foarte personală explic lupta noastră pentru impunerea unei noi relaţii între populaţii şi guvernele lor", adaugă comunicatul citat.

Canongate Books, cu sediul la Edinburgh, deţine drepturile pe plan mondial pentru publicarea cărţii, cu excepţia Americii de Nord, unde cartea va fi editată de Alfred A. Knopf. Pentru Franţa, Canongate a vândut drepturile editurii Laffont, "în vederea unei lansări internaţionale coordonate".

Prima carte a lui Julian Assange "dezvoltă filosofia" WikiLeaks, relatând "viaţa fascinantă" a acestuia, un om "viu, care ne-a obligat să regândim în mod radical idei fundamentale, cum sunt transparenţa, democraţia şi puterea", afirmă Canongate Books.

Julian Assange anunţase deja din decembrie că a semnat un contract de 1,2 milioane de euro pentru publicarea unei autobiografii.

"Nu vreau să scriu această carte, dar trebuie să o fac. Am plătit deja 200.000 de lire pentru cheltuieli judiciare şi trebuie să mă apăr şi să păstrez WikiLeaks pe linia de plutire", a spus el, într-un interviu acordat unui ziar britanic.

Assange a precizat că va primi 800.000 de dolari (600.000 de euro) din partea Alfred Knopf şi 380.000 de euro de la Canongate, iar alte contracte ar putea adăuga sume suplimentare.

Julian Assange, arestat în Marea Britanie în baza unui mandat emis de justiţia suedeză, a fost eliberat condiţionat şi locuieşte într-un conac din estul Angliei, în aşteptarea procesului de extrădare. Data procesului urmează să fie stabilită în cursul unei audieri care se va desfăşura marţi la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici