Militarii români din străinătate, convocaţi în videoconferinţă de Ministrul Apărării

  • Militarii români din străinătate au fost convocaţi în videoconferinţă de Ministrul Apărării şi de şeful Statului Major al Apărării.
  • Este vorba despre militarii aflaţi în misiuni externe, inclusiv în zonele de conflict.
4867 afișări
Imaginea articolului Militarii români din străinătate, convocaţi în videoconferinţă de Ministrul Apărării

Militarii români din străinătate, convocaţi în videoconferinţă de ministrul apărării

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, au discutat luni, în cadrul unei videoconferinţe desfăşurate la sediul MApN, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii din Kosovo, Bosnia şi Herţegovina şi Republica Centrafricană, precum şi cu detaşamentele aflate în misiuni în Polonia şi Bulgaria.

Militarii români au prezentat analiza situaţiei de securitate din zonele de responsabilitate şi stadiul de îndeplinire a misiunilor.

„Este esenţial să recunoaştem eforturile şi sacrificiile militarilor români care se află acum, în preajma Sărbătorilor Pascale, în misiuni în afara României. Angajamentul lor uneori înseamnă să fie departe de familie la anumite sărbători şi tocmai acest lucru, alături de îndeplinirea misiunilor la standarde foarte bune, este o dovadă extraordinară a profesionalismului şi a dăruirii personalului implicat”, a arătat Angel Tîlvăr.

Şeful Apărării a afirmat că „îndeplinirea cu profesionalism a misiunilor externe de către militarii români este o marcă a armatei în procesul mai larg al respectării de către România a angajamentelor internaţionale”.

„Pentru că suntem la finalul rotaţiei trupelor, vă cer şi dumneavoastră să menţineţi cadenţa celor de la care aţi preluat misiunea. Sunt convins că o să vă ridicaţi la nivelul aşteptărilor noastre pentru că sunteţi bine pregătiţi. Contribuiţi la bunul nostru renume în misiunile şi operaţiile NATO, UE sub mandat ONU. Sunteţi ambasadori ai României, în mod special, ai Armatei României. Nu în ultimul rând, în contextul sărbătorilor pascale, faceţi cunoscut camarazilor din ţările aliate şi partenere, atât cât se poate, frumoasele noastre tradiţii naţionale. Vă mulţumesc pentru modul exemplar în care vă îndepliniţi misiunea!”, le-a transmis generalul Gheorghiţă Vlad militarilor aflaţi în teatrele de operaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici