Dâmboviţa: O elevă de 10 ani a fost diagnosticată cu virusul AH1N1

Un nou caz de infectare cu virusul AH1N1 a fost confirmat, miercuri, în judeţul Dâmboviţa, la o fată în vârstă de zece ani, elevă la Şcoala Generală din localitatea Dragomireşti, cursurile la clasa în care aceasta învaţă fiind suspendate pentru dezinfecţia sălii.

79 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: O elevă de 10 ani a fost diagnosticată cu virusul AH1N1

Dâmboviţa: O elevă de 10 ani a fost diagnosticată cu virusul AH1N1 (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, fetiţa a fost internată, în 12 noiembrie, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Târgovişte, ea fiind izolată la domiciliu.

Fata este sora uneia dintre elevele de la Colegiul "Constantin Cantacuzino" din Târgovişte diagnosticate, luni, cu virusul AH1N1.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a dispus închiderea sălii de clasă de la şcoala unde învaţă eleva pentru a fi dezinfectată, urmând ca joi cursurile să fie reluate.

Până în prezent, nu au fost înregistrate alte cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 la Şcoala Generală din Dragomireşti.

Trei licee din Târgovişte au amânat balul bobocilor ca măsură de prevenire a răspândirii gripei AH1N1, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa a recomandat evitarea organizării serbărilor cultural artistice, care ar reuni mulţi elevi într-un singur loc.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Dâmboviţa, Elena Manolescu, liceele care şi-au amânat balul bobocilor cu câteva săptămâni sunt "I.H Rădulescu", "Constantin Brâncoveanu" şi Colegiul Economic "Ion Ghica", iar totodată se suspendă toate activităţile cu copiii mici, serbările şi întrunirile.

Elena Manolescu a declarat că ISJ a cerut conducerilor unităţilor de învăţământ să cumpere dezinfectante şi să asigure măşti.

În judeţul Dâmboviţa au fost înregistrate, până în prezent, 15 cazuri de gripă AH1N1, iar două unităţi de învăţământ, Colegiul "Constantin Cantacuzino" şi şcoala "I.A. Brătescu-Voineşti", ambele din Târgovişte, au fost închise timp de şapte zile pentru dezinfecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici