Alianţa Românească vrea să câştige câte opt locuri în CJ Covasna şi în CL Sfântu Gheorghe

Alianţa Românească din Judeţul Covasna (PDL, PSD, PNL, PRM, PC, PNG-CD, PAS) are ca obiectiv câştigarea, la alegerile locale din acest an, a câte opt locuri în Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

465 afișări
Imaginea articolului Alianţa Românească vrea să câştige câte opt locuri în CJ Covasna şi în CL Sfântu Gheorghe

Alianţa Românească vrea să câştige câte opt locuri în CJ Covasna şi în CL Sfântu Gheorghe

Şeful de campanie al Alianţei Româneşti din Covasna, prim-vicepreşedintele PDL Covasna, Ciprian Vrânceanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că partidele româneşti din judeţ vor face o campanie electorală comună pentru Consiliul Judeţean şi pentru CL Sfântu Gheorghe, în acest sens constituindu-se un staff de campanie din care fac parte reprezentanţi ai tuturor forţelor politice participante la această alianţă electorală.

Potrivit lui Vrânceanu, mesajul electoral al Alianţei este acela că forţele politice româneşti s-au unit pentru a fi mai bine reprezentate în CJ Covasna şi CL Sfântu Gheorghe, obiectivul fiind câştigarea a câte opt locuri în cele două consilii (la alegerile locale din 2004, partidele româneşti au obţinut în total cinci locuri în CL Sfântu Gheorghe şi şase în CJ Covasna).

Şeful de campanie al Alianţei Româneşti a subliniat că mesajul este complex şi se adresează şi electoratului maghiar, căruia i se transmite un exemplu de unitate, în sensul că se doreşte ca, în următorul mandat, toţi cetăţenii să fie conştienţi că numai împreună se poate realiza dezvoltarea, că "toate energiile trebuie să se canalizeze pentru a trăi mai bine, în prosperitate şi în linişte".

Alianţa Românească din Judeţul Covasna (PDL, PSD, PNL, PRM, PC, PNG-CD, PAS) a depus la Biroul Electoral Judeţean Covasna o listă comună de candidaţi pentru funcţiile de consilieri judeţeni din CJ Covasna, iar această listă conţine 31 de nume.

În fruntea listei se află consilierul judeţean Calinic Sabin (PSD), de profesie avocat, care este şi candidatul comun pentru şefia CJ Covasna, urmat de preşedintele Forumului Civic al Românilor din Covasna şi Harghita, avocatul Ioan Solomon (PDL). Pe locurile trei, patru şi cinci se află inginerul Bote Aurel (PNL), preşedintele PRM Covasna, Agrigoroaie Gică şi Zărnescu Gheorghe (PDL), tehnician silvic.

Din cei 31 de candidaţi, PSD a nominalizat nouă, PDL - zece, PRM - cinci, PC - trei, iar PNL şi PNG-CD - câte doi candidaţi.

Candidatul comun al Alianţei Româneşti din judeţul Covasna pentru preşedinţia Consiliului Judeţean este consilierul judeţean Calinic Sabin (PSD), care se va confrunta la alegerile locale din iunie cu alţi trei candidaţi: deputatul Tamas Sandor (UDMR), preotul unitarian Kovacs Istvan (PCM) şi vicepreşedintele CJ Covasna, Vajda Lajos (independent).

Alianţa Românească a depus o listă comună de candidaţi şi pentru CL Sfântu Gheorghe, aceasta incluzând 27 de nume. Această listă este condusă de Valeriu Şerban (PDL), pe locurile doi şi trei situându-se directoarea de şcoală Rodica Pârvan (PSD) şi Ivan Niculae (PNL), pensionar.

Candidatul comun ale partidelor româneşti pentru Primăria Sfântu Gheorghe este preşedintele PDL Sfântu Gheorghe, Valeriu Şerban. El se va lupta pentru Primărie cu alţi patru contracandidaţi: deputatul Antal Arpad Andras (UDMR), Bursuc Olimpia (UPSC), Csinta Samu (PCM) şi Barko Istvan (independent).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici