Campania lui Radu Berceanu, contestată de PSD Dolj

Conducerea PSD Dolj a depus la BEJ o contestaţie împotriva campaniei electorale a candidatului PDL pentru Consiliul Judeţean, Radu Berceanu, care a împărţit pliante în care apare mesajul "preşedinte al Consiliului Judeţean", social-democraţii apreciind că electoratul este informat eronat.

6 afișări
Imaginea articolului Campania lui Radu Berceanu, contestată de PSD Dolj

Campania lui Radu Berceanu, contestată de PSD Dolj (Imagine: Mediafax Foto)

Locţiitorul preşedintelui BEJ Dolj, judecătoarea Rodica Dobrin, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că sesizarea PSD a fost depusă, luni, social-democraţii susţinând că Radu Berceanu, candidatul PDL la preşedinţia CJ, îşi asociază numele cu funcţia pentru care candidează.

"În 12 mai s-a înregistrat o contestaţie depusă de PSD cu privire la campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2008 a candidatului PDL pentru CJ Dolj, Radu Berceanu. În contestaţie se spune că sunt distribuite pliante electorale şi alte materiale cu poza candidatului PDL, Radu Berceanu, pe care este înscrisă titulatura «Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj», în scopul de a se asocia numele său cu calitatea de preşedinte”, a decalat Rodica Dobrin.

Locţiitorul preşedintelui BEJ Dolj mai spune că în contestaţia depusă spre soluţionare la BEM reprezentanţii PSD susţin că prin pliantele împărţite se “deformează” realitatea, inducând electoratul în eroare.

"S-a apreciat că prin această asociere se creează intenţionat şi cu scop vădit impresia că ar deţine o calitate oficială pe care candidatul PDL nu o are, ca atare se deformează starea de fapt a titularului de drept a funcţiei”, a mai spus judecătoarea Rodica Dobrin.

Potrivit sursei citate, documentul depus de PSD a fost respins de membrii BEJ, apreciind că nu lezează cu nimic campania PSD şi nici nu induce în eroare electoratul. Membrii BEJ au mai apreciat că în lipsa pliantului cu acest mesaj nu se pot pronunţa în privinţa corectitudinii mesajului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici