Covasna: Peste 200 de persoane la lansarea candidaţilor Alianţa Românească

Peste 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, la Casa de Cultură din municipiul Sfântu Gheorghe, unde a avut loc lansarea candidaţilor partidelor care în judeţul Covasna au constitut "Alianţa Românească" pentru alegerile locale.

5 afișări

Cu această ocazie au fost prezentaţi candidaţii "Alianţa Românească din judeţul Covasna" (PDL, PSD, PNL, PRM, PC, PNG-CD, PAS) pentru Consiliul Judeţean Covasna, respectiv pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi a avut loc un concert extraordinar susţinut de fanfara Rotaria din Vaslui şi Zinaida Bolboceanu din Chişinău.

Candidaţii Alianţei Românească au subliniat, în discursul lor, că alianţa partidelor româneşti din Covasna, în perspectiva alegerilor locale din acest an, nu s-a constituit împotriva maghiarilor, ci pentru ca românii din judeţ să aibă mai mulţi reprezentanţi în CJ Covasna şi în CL Sfântu Gheorghe.

Obiectivul stabilit de câtre Alianţa Românească din judeţul Covasna este câştigarea a câte opt locuri în cele două consilii, respectiv CJ Covasna şi CL Sfântu Gheorghe (la alegerile locale din 2004 partidele româneşti au obţinut în total cinci locuri în CL Sfântu Gheorghe şi şase în CJ Covasna).

" Alianţa Românească din judeţul Covasna" a depus la Biroul Electoral Judeţean Covasna o listă comună cu candidaţii pentru funcţia de consilier judeţean în Consiliul Judeţean Covasna, iar această listă conţine 31 de nume. Din cei 31 de candidaţi, PSD a nominalizat nouă, PDL zece, PRM cinci, PC trei şi câte doi candidaţi PNL şi PNG-CD.

Candidatul comun al Alianţei Românească din judeţul Covasna pentru preşedinţia Consiliului Judeţean este consilierul judeţean Calinic Sabin (PSD), care se va confrunta la alegerile locale din iunie cu alţi trei candidaţi: deputatul Tamas Sandor (UDMR), preotul unitarian Kovacs Istvan (PCM) şi vicepreşedintele CJ Covasna, Vajda Lajos (independent).

"Alianţa Românească" a depus a listă comună de candidaţi şi pentru CL Sfântu Gheorghe, aceasta incluzând 27 de candidaţi. Candidatul comun ale partidelor româneşti pentru Primăria Sfântu Gheorghe este preşedintele PDL Sfântu Gheorghe, Valeriu Şerban. El se va lupta pentru Primărie cu alţi patru contracandidaţi: deputatul Antal Arpad Andras (UDMR), Bursuc Olimpia (UPSC), Csinta Samu (PCM) şi Barko Istvan (independent).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici