FDGR şi-a lansat candidaţii pentru Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean

Organizaţia judeţeană Braşov a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) şi-a anunţat, miercuri, candidaţii pentru funcţia de primar al municipiului Braşov şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean.

17 afișări

Candidatul FDGR pentru funcţia de primar al municipiului Braşov este Wolfgang Wittstock, preşedintele organizaţiei judeţene germane. El a mai candidat la această funcţie şi în 2004, dar nu a obţinut un rezultat foarte bun.

"Consider că suntem mai bine pregătiţi acum decât în urmă cu patru ani. Participarea noastră la aceste alegeri este un exerciţiu de democraţie în primul rând, care ne oferă prilejul să demonstrăm că existăm", a spus Wittstock, într-o conferinţă de presă.

Wittstock a precizat că priorităţile sale în cazul în care va fi ales primar al Braşovului sunt îmbunătăţirea relaţiei primărie - cetăţean (în special în ceea ce priveşte problema caselor naţionalizate), gestionarea responsabilă şi transparentă a banului public şi eficientizarea transportului în comun.

În ceea ce priveşte candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, FDGR Braşov l-a desemnat pe Karl Arthur Ehrmann, directorul Fundaţiei Saxonia, care se ocupă cu înfiinţarea şi sprijinirea IMM-urilor.

"Eu nu mă pricep să îmi fac mie campanie. Dar dacă ne-am hotărât să rămânem aici, spredeosebire de ceilalţi etnici germani care au plecat în Germania sau Austria, atunci trebuie să ne facem datoria aici şi să contribuim la dezvoltarea economică, socială şi culturală a Braşovului", a spus Ehrmann.

Preşedintele FDGR Braşov a precizat că lista cu toţi candidaţii pentru primăriile din judeţ, precum şi pentru consiliile locale şi cel judeţean nu a fost încă definitivată, însă crede că cele mai multe şanse ale Forumului vor fi în Codlea, Buneşti - Viscri, Rupea, Făgăraş şi Prejmer.

La recensământul din 2002, în municipiul Braşov au fost înregistrate 1.700 de persoane care au declarat că sunt de naţionalitate germană şi 1.500 care vorbesc limba germană ca limbă maternă, iar în judeţ sunt 4.000 de etnici germani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici