Guşă a avut dispute cu Blaga şi cu Orban la o dezbatere electorală organizată de "Gândul"

Discuţii aprinse, legate de ierarhia în sondaje, şi atacurile reciproce, privind trecutul politic al unora dintre candidaţi, nu au lipsit la dezbaterea electorală organizată, miercuri, de ziarul "Gândul", la care au participat Vasile Blaga, Ludovic Orban, Cristian Diaconescu, Cozmin Guşă.

6 afișări
Imaginea articolului Guşă a avut dispute cu Blaga şi cu Orban la o dezbatere electorală organizată de "Gândul"

Guşă a avut dispute cu Blaga şi cu Orban la o dezbatere electorală organizată de "Gândul" (Imagine: Mediafax Foto)

Candidatul PDL la Primăria Generală, Vasile Blaga, l-a acuzat pe cel al PIN, Cozmin Guşă, că "epatează" atunci când susţine că se află în toate zonele politice de activitate, relatează "Gândul".

"Domnule Guşă, dumneavoastră, ca de obicei, sunteţi tipul de om care doriţi să epataţi...că l-aţi făcut pe Traian Băsescu preşedintele României, apoi că aţi fost şeful de campanie şi în echipa de campanie a PD. Nu aţi fost nicăieri. La alegerile generale din 2004, v-am trimis în ţară să nu ne încurcaţi la Bucureşti", i-a spus Blaga liderului PIN, susţinând că, în urmă cu patru ani, acesta a încercat să rupă PD.

"Aţi încercat să preluaţi o parte din grupul Partidului Democrat şi să daţi o lovitură de palat fără un joc politic normal, prin alegeri în interiorul partidului", şi-a continuat acesta atacul.

În replică, Guşă a declarat că s-a ocupat de alegeri în ţară, pentru că nu dorea să se ocupe de Theodor Stolojan.

"Chestia cu trimisul în ţară este jignitoare. Pentru mine ar fi fost bine să nu am această amprentă de a-l ajuta pe Traian Băsescu, responsabilitatea ar fi fost mai mică, apropo de dezastru", a adăugat liderul PIN.

Cozmin Guşă a intrat în conflict şi cu Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Generală. Liberalul l-a oprit din încercarea de a demonstra că se află pe locul al doilea în sondaje şi că are şanse să câştige alegerile.

După ce Guşă a prezentat datele unui sondaj în care îl seconda pe candidatul independent Sorin Oprescu, aflat pe prima poziţie, Orban i-a atras atenţia că "scorul" trebuie raportat la intenţia de vot a populaţiei şi nu la întregul bazin electoral.

"Una este suma de votanţi şi alta intenţia de vot", a spus Orban, Guşă recunoscând apoi că s-a raportat la bazinul electoral, având, în final, aceleaşi date ca şi candidatul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici