Lista cu candidaţi a PSD la Consiliul Local din oraşul Bumbeşti-Jiu, contestată

Lista cu candidaţi a PSD la Consiliul Local din oraşul Bumbeşti-Jiu a fost contestată, miercuri, de către preşedintele filialei locale a PNGCD, Marius Hoară, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene.

19 afișări
Imaginea articolului Lista cu candidaţi a PSD la Consiliul Local din oraşul Bumbeşti-Jiu, contestată

Lista cu candidaţi a PSD la Consiliul Local din oraşul Bumbeşti-Jiu, contestată

Acesta a depus contestaţia la Tribunalul Gorj, invocând faptul că pe lista social-democraţilor există un candidat care nu are vârsta legală pentru a candida. Lucian Pătrăşcoiu figurează pe poziţia 15 în lista PSD, deşi este născut pe 2 mai 1987, legea prevăzând că vârsta minimă pentru depunerea unei candidaturi trebuie să fie de 23 de ani.

Marius Hoară a contestat la instanţă şi faptul că niciunul dintre cei 22 de candidaţi ai PSD nu şi-a trecut pe tabelul înregistrat deja la Biroul Electoral locul naşterii, aşa cum prevede legislaţia. Aceştia au trecut doar data la care s-au născut, niciunul nemenţionând şi locul naşterii.

Vicepreşedintele PNG CD Gorj afirmă că a discutat, miercuri, cazul respectiv inclusiv cu membri ai Biroului Electoral Central.

"Am vorbit cu cei din Biroul Electoral Central şi m-au asigurat că trebuie completat şi locul naşterii, aşa cum prevede legislaţia. Despre vârsta minimă a unui candidat nu am ce să mai spun în plus pentru că ea este de 23 de ani, nu de 21, cum este cazul candidatului PSD. Cei din BEC s-au arătat miraţi că judecătorii din Biroul Electoral de Circumscripţie nu au observat aceste deficienţe, dar eu sper ca, la instanţă, să mi se dea dreptate", afirmă Hoară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici