PDL Covasna: Alianţa partidelor româneşti din judeţ va mobiliza electoratul român

Preşedintele PDL Covasna, Gheorghe Baciu, consideră că alianţa electorală a partidelor româneşti pentru CJ Covasna şi CL Sfântu Gheorghe va mobiliza electoratul român, care va participa la vot în număr mare, iar astfel comunitatea românească va avea mai mulţi reprezentanţi în aceste foruri.

5 afișări
Imaginea articolului PDL Covasna: Alianţa partidelor româneşti din judeţ va mobiliza electoratul român

PDL Covasna: Alianţa partidelor româneşti din judeţ va mobiliza electoratul român

Liderul PDL Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat că alianţa electorală a partidelor româneşti din Covasna este un pas important pentru comunitatea românească din judeţ, adăugând că aceasta a fost "un vis" al politicienilor români începând din 1990.

El a adăugat că, în afara partidelor parlamentare, ulterior la această alianţă au aderat şi organizaţiile judeţene ale PNG şi PAS. Baciu a felicitat toate partidele româneşti din judeţ că au acceptat alianţa şi "au pus un plus de bunăvoinţă" pentru a participa la alegerile locale din acest an pe o listă comună de candidaţi pentru CJ Covasna şi pentru CL Sfântu Gheorghe.

"Prin această alianţă vom reuşi să scoatem comunitatea românească din judeţ la vot acolo unde comunitatea maghiară este covârşitor majoritară şi asta înseamnă că va exista un număr mai mare de consilieri judeţeni, respectiv locali la Sfântu Gheorghe", a explicat Baciu.

Potrivit sursei citate, pe lista de candidaţi pentru CJ Covasna PDL îi va nominaliza pe cei care vor ocupa locul al doilea, al cincilea şi al optulea.

Liderul PDL Covasna a spus că o astfel de alianţă a partidelor româneşti va exista şi în comuna Breţcu, şi, probabil, în Zăbala.

Consilierul judeţean Sabin Calinic (PSD) este candidatul comun al partidelor româneşti din judeţul Covasna la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Covasna, deputatul Petre Străchinaru, a declarat, joi seara, corespondentului MEDIAFAX, că liderii partidelor politice româneşti parlamentare din Covasna au convenit să formeze o alianţă preelectorală în vederea întocmirii unei liste comune de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Covasna.

De asemenea, la întâlnirea de joi seara s-a decis ca pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna să fie susţinută candidatura consilierului judeţean Sabin Calinic.

În urmă cu şase zile, Petre Străchinaru declara că celălalt prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Covasna, Ciprian Vrânceanu, este candidatul PDL pentru şefia Consiliului Judeţean Covasna, anunţ după care partidele româneşti s-au înţeles să susţină un candidat comun.

Până acum, şi-au anunţat candidaturile pentru şefia CJ Covasna deputatul UDMR Tamas Sandor din partea UDMR, preotul unitarian Kovacs Istvan din partea PCM şi actualul vicepreşedinte al CJ Covasna, Vajda Lajos, ca independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici