PIN: Băsescu foloseşte mesaj anti-PSD pentru a demonta "blatul" dintre Blaga şi Geoană

Vicepreşedintele PIN Lavinia Şandru susţine că şeful statului, Traian Băsescu, foloseşte în campania electorală un mesaj anti-PSD, pentru a demonta "blatul" pus la cale de Vasile Blaga şi Mircea Geoană.

12 afișări
Imaginea articolului PIN: Băsescu foloseşte mesaj anti-PSD pentru a demonta "blatul" dintre Blaga şi Geoană

PIN: Băsescu foloseşte mesaj anti-PSD pentru a demonta "blatul" dintre Blaga şi Geoană (Imagine: Mediafax Foto)

"Traian Băsescu trebuie să reziste pe un mesaj anti-PSD. El îşi caută tot timpul un duşman, nu mai merge cu 322, că s-au lămurit românii, şi atunci duşmanul lor trebuie să fie PSD", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Lavinia Şandru, şeful de campanie al PIN.

Potrivit acesteia, şeful statului este deranjat de faptul că Vasile Blaga, candidatul PDL pentru Primăria Capitalei, ar fi făcut o înţelegere cu liderul PSD, Mircea Geoană, şi are, astfel, "promisiunea părţii Geoană din PSD că va fi susţinut încă din turul întâi la locale".

"Pe Traian Băsescu îl deranjează foarte mult, pentru că el are o bătălie grea de dus în 2009, iar bătălia nu are cum să o ducă în cazul în care Vasile Blaga ajunge primar general al Capitalei cu susţinerea PSD. În acel moment, Traian Băsescu este terminat ca şi un luptător împotriva vechiului sistem reprezentat în România de PSD", a explicat Lavinia Şandru.

Vicepreşedintele PIN a precizat că între PDL şi aripa condusă de Geoană din PSD ar fi avut loc un "blat" pentru susţinerea lui Vasile Blaga încă din turul întâi.

"Mircea Geoană se teme că dacă ar ieşi Sorin Oprescu primar, ar pierde şefia PSD în favoarea lui Ion Iliescu, iar dacă ar ieşi Cristian Diaconescu, acesta ar avea o mai mare vizibilitate şi ar putea câştiga preşedinţia partidului", a mai spus Şandru.

Şeful de campanie al PIN a participat, luni, la Cluj-Napoca, la o întâlnire regională cu candidaţii partidului din mai multe judeţe ale Transilvaniei.

Preşedintele Băsescu a declarat, duminică, pentru Realitatea Tv, la ieşirea de la un restaurant unde s-a întâlnit cu lideri PDL, că se află "în spatele" lui Vasile Blaga şi că întotdeauna a fost în această postură, având încredere în acesta şi dorindu-şi ca democrat-liberalul să fie ales primar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici