Alegeri locale 2020. Porţi mască, te dezinfectezi şi votezi. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri în secţiile de votare

  • Sacii cu buletinele de vot au ajuns la secţii
  • Ciprian, de la Biroul Electoral Municipal Iaşi, îţi explică traseul pe care trebuie să îl urmezi
  • Mădălina Sauca, preşedinte de secţie în Timişoara, te vrea în siguranţă
  • Pentru munca depusă, va încasa 1.250 de lei
514 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale 2020. Porţi mască, te dezinfectezi şi votezi. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri în secţiile de votare

Mădălina Sauca este consilier juridic la Agenţia Domeniului Statului, de 17 ani. Ca preşedinte de secţie de vot are o vechime mai mare. În ultimii 22 de ani nu a ratat niciun scrutin electoral. A fost preşedinte de secţie de aproape 20 de ori. Anul acesta totul e diferit. În pandemie, sunt reguli noi. De aceea, vrea să dezinfecteze totul, după fiecare persoană care votează. Deşi, conform legii, obiectele atinse de alegători fără simptome ale bolii, sunt considerate necontaminate.

Mai ales dacă respecţi toate măsurile. Porţi mască, te dezinfectezi şi urmezi traseul bine stabilit, până la secţia de vot. Iar înăuntru, ai voie să intri doar dacă sunt mai puţin de 5 alegători. Ciprian îţi expică totul.

„Deja sunt făcute marcaje în afara unităţii şcolare, menite să ajute la păstrarea distanţei necesare evitării contaminării între persoanele care se prezintă la vot. După care se pătrunde în instituţiile de învăţământ sau în celelalte unităţi în care sunt alocate secţii de votare. Toate aceste instituţii au prevăzute două circuite pentru persoanele care se prezintă la secţiile de votare, respectiv un circuit de intrare şi un circuit de ieşire. Sunt cele marcate cu verde, da? Cele marcate cu verde sunt circuitele de intrare”, spune el. 

„Ne-a pus la dispoziţie suficient dezinfectant, pentru a dezinfecta absolut toate obiectele, după fiecare atingere a fiecărei persoane, respectiv dezinfectant de mâini, cu care şpriţuim toate ştampilele şi pixurile utilizate de o persoană, precum şi cabinele de vot”, povesteşte Mădălina Saucă, preşedintele Secţiei de Votare nr. 1 Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici