BMW construieşte o nouă fabrică în Marea Britanie

BMW va face o investiţie de mai multe milioane de lire sterline în producţia de modele Mini electrice în Marea Britanie, o mişcare care asigură 4.000 de locuri de muncă, conform CNBC, citat de Ziarul Financiar.

625 afișări
Imaginea articolului BMW construieşte o nouă fabrică în Marea Britanie

BMW, Facebook

Ministrul afacerilor, Kemi Badenoch, va vizita o fabrică Mini din Oxford pentru a anunţa investiţia, despre care guvernul a spus că a fost realizată în urma unui „angajament şi sprijin guvernamental extins”.

Guvernul nu a oferit o cifră, dar a spus că aceasta va duce investiţiile totale în sectorul auto la peste 6 miliarde de lire sterline (7,48 miliarde de dolari) în ultimii ani.

„Investiţia BMW este un alt exemplu strălucitor al modului în care Marea Britanie este cel mai bun loc pentru a construi maşinile viitorului”, a declarat premierul britanic Rishi Sunak.

Aceasta vine la mai puţin de două luni după ce compania indiană Tata a declarat că va investi 4 miliarde de lire sterline într-o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în Marea Britanie pentru a aproviziona fabrica sa, Jaguar Land Rover, o mişcare considerată vitală pentru supravieţuirea industriei auto britanice în era electrică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici