SUA: „pilotul automat” al Tesla, implicat 273 de accidente în 10 luni

În întreaga ţară au fost 400 de episoade de acest tip care au implicat maşini aparţinând şi altor mărci.

943 afișări
Imaginea articolului SUA: „pilotul automat” al Tesla, implicat 273 de accidente în 10 luni

O Tesla Model 3 pe pilot automat intră într-un caminon

Pe parcursul a 10 luni, aproape 400 de accidente rutiere din Statele Unite au implicat tehnologii avansate de asistenţă pentru şofer. National Highway Traffic Safety Administration, principala agenţie de siguranţă auto a guvernului federal, a dezvăluit cifrele, după cum a scris New York Times, în prima sa informare cu date la scară largă referitoare la aceste sisteme. În 392 de incidente, între 1 iulie anul trecut şi 15 mai, 6 persoane au murit şi 5 au fost grav rănite.

Automobilele Tesla care funcţionează pe pilot automat, modul de conducere complet autonom mai ambiţios, au fost implicate în 273 de accidente. Datele fac parte dintr-un efort vast al agenţiei de a afla siguranţa sistemelor de conducere pe măsură ce acestea devin mai comune.

Pe lângă alura futuristă a maşinilor cu conducere autonomă, de fapt, în ultimii ani, zeci de producători de automobile au lansat componente automate, inclusiv unele care îţi permit să iei mâinile de pe volan, în anumite condiţii şi să te ajute să parchezi.

Vehiculele Honda au fost implicate în 90 de accidente, iar vehiculele Subaru - în 10, în timp ce Ford Motor, General Motors, BMW, Volkswagen, Toyota, Hyundai şi Porsche au raportat fiecare 5 sau mai puţine accidente.

„Aceste tehnologii sunt foarte promiţătoare pentru îmbunătăţirea siguranţei, dar trebuie să înţelegem cum se comportă vehiculele în lumea reală”, a explicat Steven Cliff, directorul agenţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici