Suprizele aduse de primele două licitaţii ale anului destinate colecţionarilor de maşini

  • Preţuri în creştere pentru maşinile din anii '80 şi '90, care au fost căutate din primele licitaţii ale anului.
  • Vârsta colecţionarilor a coborât odată cu cea a automobilelor care urmează să fie duse în cele mai bogate garaje.
  • Aceasta este poza care reiese după primele licitaţii auto ale anului realizate de RM Sotheby's şi de Bonhams.
368 afișări
Imaginea articolului Suprizele aduse de primele două licitaţii ale anului destinate colecţionarilor de maşini

Tânăr şi bogat în căutarea maşinilor pentru tineri. Schimbaţi colectarea

O piaţă puternică, care caută din ce în ce mai mult spre tineri şi super-maşini, cu cumpărători a căror vârstă medie a scăzut drastic. Acest tablou reiese din marile licitatii de la acest inceput de 2022, dupa numirile din Scottsdale, Arizona, si Paris, cu licitatiile RM Sotheby's si Bonhams care au vandut peste 90 la suta din loturile oferite, la preturi, in multe cazuri. , absolut. neaşteptat.
CITEŞTE ŞI
Ferrari a scos la licitaţie la Paris, de la 288 Gto la static F310 F1
PRETURI IN CRESTERE -
Fii primul care comentează

Cumpărători din întreaga lume s-au adunat recent în capitala Franţei pentru „Grand Marque du Mond” (licitaţie Bonhams) şi pentru licitaţia RM Sotheby's, axată pe Ferrari-urile din Colecţia Petitjean. Iar rezultatele au depăşit toate aşteptările.

În cazul Sotheby's, care a înregistrat 91% din loturile vândute, un total de 25 de milioane de euro, majoritatea maşinilor a depăşit cu mult cea mai optimistă estimare. „Am văzut adevărate bătălii atât pe maşini mici, precum celebra Mira S, cât şi pe cele mai importante piese, de la 288 Gto la 275 Gtb4”, spune Augustin Sabatié-Garat, manager RM Sotheby's.

„Interesul cumpărătorilor a fost foarte puternic, cu aproximativ 35 de nationalităţi reprezentate, din Australia, până nî Statele Unite şi până în Thailanda. A fost un public tânăr, cu cumpărători foarte puternici cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani”.

Vârsta colecţionarilor scade şi, în consecinţă, atenţia pentru maşinile mai tinere creşte. Nu întâmplător loturile de top ale RM Sotheby au fost două modele simbolice ale anilor 80 şi 90: 288 Gto din 1985 din Colecţia Petitjean, care a ajuns la licitaţia de la Paris cu un preţ estimat între 2.400.000 şi 2.600.000 de euro şi s-a vândut cu 3.475 de euro, stabilind un nou record de licitaţie pentru model, urmat de Ferrari F50 din 1996, care s-a vândut cu 3.436.250 de euro.

Maşina lui Schumacher, aproape 24.000 de euro

F50 propus de RM Sotheby's a fost al 140-lea produs din doar 349 de unităţi, cu doar 12.722 km parcurşi de la înmatriculare. Ferrari Meera S din 1983 a depăşit chiar şi cu 245% estimările pre-licitaţie, trecând de la 80.000 la 432.500 de euro în câteva minute, într-o alternanţă foarte rapidă a ofertelor în cameră şi la telefon.

Rezultat grozav şi pentru Bugatti EB110 GT din 1994, licitat la RM Sotheby's pentru 1.805.000 de euro. Vânzări record la „Grand Marque du Mond” şi pentru o LaFerrari din 2014, care s-a vândut cu aproximativ 2.222.000 de euro.

„Piaţa este foarte activă mai ales în jurul supercar-urilor din anii 90, iar acest lucru este demonstrat de preţurile obţinute de maşini precum Bugatti EB 110, care au depăşit cu mult pragul de milion de euro, iar Ferrari 288 Gto s-a vândut cu trei milioane şi jumătate de euro.

A fost loc şi pentru cei cu bugete mai mici. Mercedes Benz C63 Amg din 2010, maşina personală a lui Michael Schumacher, s-a vândut la Bonhams pentru 23.972 de euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici