Victorie-surpriză în etapa de Super Rally de la Alba Iulia

Juniorul Bogdan Duma este marele câştigător al etapei a doua din Campionatul Naţional de Super Rally powered by Superbet, care a avut loc pe circuit urban în municipiul Alba Iulia, şi este noul lider al campionatului.

106 afișări
Imaginea articolului Victorie-surpriză în etapa de Super Rally de la Alba Iulia

Victorie surpriză în etapa de Super Rally de la Alba Iulia

A fost în premieră când o etapă de Super Rally a fost organizată în Alba Iulia, iar vineri seară piloţii au avut parte de o primire specială. Mii de spectatori au fost prezenţi la startul festiv dat chiar de către Garda de Onoare a Cetăţii Alba Carolina.

După ce în antrenamente a impresionat şi a stabilit timpul de referinţă, un spectaculos 03:14,737, cu 5 secunde peste francezul Jerome France, Duma (Radical SR3) şi-a continuat evoluţia şi în concurs, acolo unde a încheiat manşa în 03:12,990. France a abandonat înainte de manşele finale din cauza problemelor tehnice.

Deşi iniţial erau programate două manşe de concurs, ultima a fost anulată din cauza furtunii care a lovit Alba Iulia.

În vârstă de numai 17 ani, Bogdan Duma este elev la un liceu economic din Cluj şi este considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi din noua generaţie a automobilismului sportiv românesc. Acesta se află la al doilea succes din super rally după cel reuşit anul trecut la Craiova, atunci când însă a profitat de condiţiile meteorologice.

Podiumul de la Alba Iulia a fost completat de Aurelian Andronache (Speed Car GT) şi de Mihai Leu (Radical SR8). La echipe victoria a revenit echipei VP Racing Team, formată din Bogdan Duma şi Vali Porcişteanu, iar în Top 3 s-au mai clasat UniCredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu şi Adrian Teslovan) şi Impuls Leasing Team (Aurelian Andronache şi Costel Căşuneanu).

După această etapă, Bogdan Duma a preluat conducerea clasamentului, cu 43 de puncte, urmat de Aurelian Andronache cu 28 şi de Jerome France cu 25. Următoarea etapă va avea loc în perioada 30 iunie - 1 iulie tot pe traseu urban în municipiul Deva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici