Comunicat Radu-Ştefan Oprea

Venitul minim garantat - pe Iohannis îl lasă rece, dar ministrul Oprea îi dă replica: „E o modalitate să evităm sărăcia”

„Universal Basic Income” (asigurarea unui venit minim garantat pentru toţi cetăţenii, fără vreun contraserviciu) este un concept care preocupă tot mai multă lume, dar în România nu e cunoscut nici chiar la nivelul preşedintelui ţării. Dovada: la o conferinţă cu studenţii români din străinătate, Klaus Iohannis a declarat că respectivul concept „excede” preocupările sale concrete, refuzând astfel să-şi exprime poziţia faţă de acest trend. Observând această (lipsă de) reacţie, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu-Ştefan Oprea, a replicat că „Universal Basic Income” nu este nicidecum o idee de neluat în seamă, apreciind că aceasta ar putea fi chiar „o modalitate să evităm sărăcia”.
 

 

Citeşte comunicatul integral la adresa: http://comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=13666

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici