Expoziţia In Memoriam ANDO Înţelepciune profundă adusă cu „ironie tandră” în cotidian

Expoziţia In Memoriam ANDO Înţelepciune profundă adusă cu „ironie tandră” în cotidian

„O imagine face cât o mie de cuvinte, dar o imagine de-a lui Ando face cât mai multe biblioteci. Ca ziarist, este practicianul unei forme foarte evoluate de jurnalism, şi anume editorialul grafic. Ando a fost un om al tiparului, un maestru al caricaturii, un artist plastic deosebit. Lucrările lui trebuie să fie nu doar privite, dar şi citite”, a declarat ieri seară Marius Tiţa, redactor şef Radio România Internaţional la vernisajul expoziţiei „In Memoriam ANDO”, care a avut loc la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

Selecţia expoziţională aduce împreună lucrări de grafică, respectiv caricatură, din mai multe perioade de creaţie ale regretatului jurnalist, grafician şi realizator de emisiuni de televiziune Octavian Andronic – ANDO, alături de fotografii din arhiva familiei Andronic, prezentate prin intermediul a două instalaţii realizate de Andreea Dobranici şi Alexandru Micloş. De asemenea, proiectul expoziţional cuprinde o serie de lucrări de grafică semnate de Ana Ştefania Andronic – BUZU. Expoziţia „In Memoriam ANDO” este însoţită de un album cu reproduceri după caricaturile lui ANDO şi poate fi vizitată în perioada 1 – 25 februarie 2023.

„De ce şi-a dorit Ando să deseneze? Ca să transmită un mesaj. Era un om implicat social. Nu putea fi impasibil, nu era un om pe lângă care să treacă evenimentele, mentalităţile, iar el să nu le judece. E un urmaş al lui Caragiale, iar desenele lui sunt o îmbinare de talent şi o reflexie a societăţii. Lucrările lui Ando reprezintă un tip de înţelepciune adusă la nivelul zilei, cu interpretări satirice. Sunt ca picăturile de sare puse pe rană, dar care, din păcate, sunt necesare. A făcut un fel de terapie societăţii româneşti, pentru care suntem datori să-i mulţumim. Ando a fost un „cititor” al zilelor lui, cu o ironie distinsă şi tandră”, a spus Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR).

 

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de JT International Romania SRL

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17307

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici