10 la sută dintre angajaţii de la INMB s-au vaccinat antigripal în prima zi

Unul din 10 angajaţi ai Institutului Naţional „Matei Balş” s-au vaccinat antigripal în prima zi în care s-a putut administra serul la nivelul unităţii medicale, a declarat, miercuri seara, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului.

521 afișări
Imaginea articolului 10 la sută dintre angajaţii de la INMB s-au vaccinat antigripal în prima zi

10 la sută dintre angajaţii de la INMB s-au vaccinat antigripal în prima zi

Medicul Adrian Marinescu a spus, în emisiunea „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că susţine vaccinarea antigripală.

„Cu siguranţă că da (trebuie să facem vaccinul antigripal - n.r.). Sunt deja cazuri. Apropo de Institutul Matei Balş: în prima zi de vaccinare, care a fost ieri (marţi - n.r.), 10% dintre angajaţi deja s-au vaccinat antigripal”, a spus dr. Marinescu.

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din Bucureşti, în prima decadă a lunii noiembrie.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost, în săptămâna 8 - 14 noiembrie, de 44.023, cu 2,3% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (45.068) şi cu 2,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.249). Au fost raportate la nivel naţional 250 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 10 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2020.

Până la data de 14 noiembrie, au fost vaccinate antigripal 320.614 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, arată ultima informare a INSP..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vaccin,
gripă,
marinescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici