3.000 de miliarde de dolari pierdute pe fondul epidemiei de coronavirus doar în acestă săptămână

  • Pieţele bursiere internaţionale au pierdut doar în această săptămână peste 3.000 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă
  • Acţiunile globale scad de şase zile consecutive
  • Numărul de noi infecţii cu coronavirus în China, sursa epidemiei, a fost depăşit pentru prima dată de cazuri de îmbolnăviri din restul lumii, ridicând temeri de pandemie
201 afișări
Imaginea articolului 3.000 de miliarde de dolari pierdute pe fondul epidemiei de coronavirus doar în acestă săptămână

3.000 de miliarde de dolari pierdute doar în acestă săptămână de pieţele bursiere internaţionale pe fondul epidemiei de coronavirus

Indicele pan-european STOXX 600 a deschis cu 2,3% mai mic şi zeci de companii europene au avertizat cu privire la potenţialele daune aduse profiturilor lor.

În Statele Unite, Microsoft a devenit a doua companie de miliarde de dolari care a avertizat despre rezultatele sale, după Apple, iar acţiunile companiei cotate la Frankfurt au scăzut cu 4%.

Preţul spot al unciei de aur a crescut cu 0,5%, până la 1.649 dolari, iar uncia de argint s-a majorat cu 1% până la 18,03 dolari. Preţurile aurului au atins luni maximul a şapte ani, la aproape 1.688 dolari pe uncie.

Au scăzut şi randamentele obligaţiunilor americane sau germane.

Analiştii au redus prognozele pentru creşterea economică chineză şi cea globală, iar factorii de decizie din Asia, Europa şi Statele Unite au început să se pregătească pentru un declin economic accentuat.

Bursa din Coreea de Sud a scăzut joi cu 1,05%, la minimul a patru luni.

Indicele MSCI al acţiunilor din Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, a scăzut cu 0,5%, ducând pierderea săptămânală la mai mult de 4%.

Indicele Nikkei din Japonia a scăzut cu 2%, pe fondul îngrijorărilor că Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate sau schimbate.

Monedele socotite sigure, cum ar fi yenul japonez şi francul elveţian, au câştigat joi, cu moneda japoneză în creştere cu aproape 2% până în această săptămână. Dolarul a scăzut cu 0,32%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici