Administrarea rapelului pentru cei din etapa a doua începe pe 5 februarie. Cât se poate amâna a doua doză de vaccin

  • A doua doză de vaccin se face la 21 de zile, în cazul Pfizer, şi la 28 de zile, pentru Moderna.
  • Pentru cei din etapa a doua, administrarea rapelului începe pe 5 februarie.
  • Imunizarea completă apare la 7 zile după cea de-a doua doză.
1355 afișări
Imaginea articolului Administrarea rapelului pentru cei din etapa a doua începe pe 5 februarie. Cât se poate amâna a doua doză de vaccin

Administrarea rapelului pentru cei din etapa adoua începe pe 5 februarie. Cât se poate amâna a doua doză de vaccin

Pacienţii cărora li s-a administrat prima doză de vaccin trebuie să primească a doua doză după 21 de zile, în cazul vaccinului Pfizer, şi după 28 de zile, în cazul celui de la Moderna. Există posibilitatea ca unii pacienţi să nu poată ajunge pentru a li se administra rapelul, de aceea medicul infecţionist Virgil Musta a explicat cât se poate întârzia.

„Rezultatele scontate se obţin pe o procedură cercetată, studiată, şi de aceea este bine să ne facem timp. Dacă totuşi nu există această posibilitate, producătorii şi cercetătorii spun că una-două-trei zile se poate întârzia”, a declarat Virgil Musta, medic infecţionist.

Dar nu mai mult, sau mai există posibilitatea de a devansa termenul, dar tot cu maximum 3 zile.

Dacă un pacient depăşeşte această perioadă, rapelul devine ineficient. La fel şi prima doză pe care a primit-o.

„Dacă se întârzie mai mult, se opreşte vaccinarea şi, după o perioadă de timp se reface vaccinarea complet”, a spus dr. Virgil Musta.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici