Anchetă la spitalul din Petroşani, după ce o femeie internată a fost depistată cu noul coronavirus

  • Potrivit autorităţilor din judeţul Hunedoara, femeia era izolată la domiciliu, dar a plecat de acasă la Spitalul din Petroşani pentru că avea dureri lombare şi a fost internată.
  • Toate persoanele care au stat cu ea în salon sunt izolate.
  • Femeia de 26 de ani din judeţul Hunedoara, care a fost disgnosticată cu noul coronavirus, a fost amendată anterior pentru că a părăsit domiciliul în care a declarat că se autoizolează.
4162 afișări
Imaginea articolului Anchetă la spitalul din Petroşani, după ce o femeie internată a fost depistată cu noul coronavirus

Anchetă la spitalul din Petroşani, după ce o femeie internată a fost depistată cu noul coronavirus

O anchetă epidemiologică a fost declanşată la Spitalul din Petroşani, după ce o femeie care a fost internată aici a fost confirmată, marţi seara, cu noul coronavirus. Autorităţile încearcă să afle cu câte persoane a intrat aceasta în contact.

Potrivit autorităţilor din judeţul Hunedoara, femeia era izolată la domiciliu, dar a plecat de acasă la Spitalul din Petroşani pentru că avea dureri lombare şi a fost internată. Toate persoanele care au stat cu ea în salon sunt izolate. Nimeni nu va fi externat până nu vin rezultatele testelor pentru coronavirus, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lucian Morogan, reprezentant al Prefecturii Hunedoara.

„142 de persoane sunt în izolare în judeţ. La Spitalul din Petroşani a început ancheta epidemiologică să se vadă când s-a dus femeia la consult, cu ce medici a luat legătura. Apoi se va lua o decizie. Spitalul Petroşani este în carantină, oricum. Medicii nu sunt în izolare, vom vedea ce măsuri a luat DSP de aseară (marţi seara-n.r.) şi până acum. Pacienţii care au stat în spital cu doamna confirmată cu noul coronavirus sunt în spital, în izolare, iar cei care trebuiau externaţi nu li s-a făcut externarea. Rămân acolo pentru a fi testaţi. Ancheta epidemiologică a început imediat ce s-a confirmat prezenţa virusului acolo. Ancheta epidemiologică durează ceva pentru că nu ştim ce schimb a fost sâmbătă-duminică, pe unde a intrat femeia, pe la Urgenţe sau..., dacă a făcut triajul, pe unde s-a dus şi pe unde a ajuns până în secţia de neurologie sau unde o fi ajuns. Medicii şi epidemiologii de la DSP sunt acolo, în Valea Jiului”, a spus Lucian Morogan.

Femeia de 26 de ani din judeţul Hunedoara, care a fost disgnosticată cu noul coronavirus, a fost amendată anterior pentru că a părăsit domiciliul în care a declarat că se autoizolează. Ea revenise în ţară din zona Veneto în 1 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici