Angela Merkel anunţă că vizitele familiale vor fi permise de Crăciun şi Revelion

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunţat luni seară că, în cazul în care măsurile antiepidemice vor fi respectate în următoarele săptămâni, oamenii vor putea să îşi viziteze rudele de Crăciun şi Revelion, anunţând şi că locaşurile de cult vor putea continua activităţile la fel ca şcolile.

5293 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel anunţă că vizitele familiale vor fi permise de Crăciun şi Revelion

Angela Merkel anunţă că vizitele familiale vor fi permise de Crăciun şi Revelion

Angela Merkel a îndemnat locuitorii Germaniei să respecte noile reguli antiepidemice, care prevăd închiderea hotelurilor, restaurantelor, sălilor de sport, teatrelor şi cinematografelor, argumentând că este necesară reducerea contactelor în noiembrie. Măsurile permit întâlnirile doar între două familii. Grădiniţele, şcolile şi magazinele rămân deschise.

"Depinde de fiecare dintre noi dacă acest efort comun aduce rezultate în noiembrie. Dacă suntem toţi atenţi în noiembrie, atunci vom putea avea mai multă libertate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun", a declarat Angela Merkel, conform publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Chiar dacă anul acesta sărbătorile de Crăciun vor fi supuse unor restricţii anticoronavirus, nu vor fi sărbători în singurătate. Nu cred că vor fi permise petrecerile mari de Revelion, dar rudele se vor putea reuni", a explicat Angela Merkel.

Cancelarul a precizat că, în anumite condiţii, vor putea fi vizitaţi şi vârstnicii de către rudele apropiate.

Cancelarul Germaniei a justificat decizia de menţinere a accesului public în locaşurile de cult. "Dacă lăsăm deschise grădiniţele şi şcolile, atunci trebuie menţinută şi libertatea exercitării religiei, potrivit specialiştilor în Drept constituţional", a subliniat Merkel.

Angela Merkel a explicat că mulţi oameni acceptă restricţiile antiepidemice. "Dar există şi dubii, scepticism şi refuzuri", a admis ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici