Angela Merkel solicită o colaborare cu China pentru vaccinurile anti-COVID-19. „Putem învinge această pandemie doar împreună"

  • Cancelarul Angela Merkel vrea ca Germania şi China să îşi unească forţele pentru a învinge pandemia de coronavirus şi a ridicat perspectiva unei cooperări mai profunde în ceea ce priveşte vaccinurile anti-COVID-19.
  • BioNTech SE din Germania a declarat miercuri că se aşteaptă să primească aprobarea chineză pentru vaccinul anti-COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu Pfizer până în iulie.
519 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel solicită o colaborare cu China pentru vaccinurile anti-COVID-19. „Putem învinge această pandemie doar împreună"

Angela Merkel solicită să colaboreze cu China pentru vaccinurile anti-COVID-19. „Putem învinge această pandemie doar împreună"

În declaraţiile sale de deschidere în timpul discuţiilor virtuale de miercuri cu omologul său chinez Li Keqiang, Merkel a spus că cele două naţiuni ar trebui „să vorbească deschis şi transparent despre producţia de vaccin”.

„Şi, dacă este posibil, recunoaşteţi reciproc şi vaccinurile”, a spus ea, adăugând că acest lucru ar trebui să aibă loc sub auspiciile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Putem învinge această pandemie doar împreună", a spus Merkel. „China şi Germania pot juca un rol important în acest sens”.

Au existat unele dovezi că vaccinurile anti-COVID-19 din China sunt mai puţin eficiente decât cele din alte ţări, ridicând întrebări pentru naţiunile din Brazilia până în Ungaria, care depind de acestea, potrivit Bloomberg.

În timp ce vaccinurile dezvoltate de Pfizer şi Moderna, precum şi cel rusesc Sputnik V, au oferit rate de protecţie de peste 90%, candidaţii chinezi au raportat, în general, rezultate de eficacitate mult mai scăzute.

Li a recunoscut în declaraţia sa de deschidere că China şi Germania au „puncte de vedere diferite cu privire la unele probleme”, în timp ce a cerut Berlinului să respecte interesele principale ale Beijingului, să îl trateze în mod egal şi să nu intervină în afacerile sale interne, potrivit Ministerului de Externe chinez.

El a spus că speră că cele două naţiuni pot „elimina distragerea inutilă”, astfel încât să poată menţine legături bilaterale „sănătoase şi stabile”.

Merkel a abordat pe scurt problema drepturilor omului în China în remarcile sale, spunând că există diferenţe de opinii în special în Hong Kong. „Mi-aş dori ca reluarea dialogului pentru drepturile omului să se deruleze cât mai curând posibil”, a spus ea, adăugând că miniştrii Justiţiei germani şi chinezi ar trebui să le discute „în profunzime”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici