Angela Merkel vrea să prelungească restricţiile în Germania. Ce spune documentul de lucru

  • Angela Merkel vrea să prelungească restricţiile anti-Covid în vigoare în prezent în Germania până în aprilie.
  • Actualele restricţii sunt în vigoare până la sfârşitul lunii martie.
  • În Germania, rata de incidenţă din ultimele 7 zile la 100.000 de locuitori a depăşit duminica limita de 100 la nivel naţional, ajungând la 103,9
3175 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel vrea să prelungească restricţiile în Germania. Ce spune documentul de lucru

Foto: Profimedia

Angela Merkel vrea să prelungească restricţiile anti-Covid în vigoare în prezent în Germania până în aprilie, din cauza celui de-al treilea val al pandemiei, potrivit unui document guvernamental obţinut duminică de AFP şi preluat de Le Figaro.
 
Din cauza dinamicii actuale a infectării accelerate cu variantele Covid-19 este de aşteptat ca ţara să extindă până la o dată din luna aprilie care nu a fost încă stabilită toate restricţiile de călătorie în vigoare,” se arată în document. 
 
Acesta va servi luni ca bază de lucru pentru o întâlnire programată pe această temă între cancelarul Angela Merkel şi şefii landurilor. Actualele restricţii sunt în vigoare până la sfârşitul lunii martie.
 
Rata de incidenţă din ultimele 7 zile la 100.000 de locuitori a depăşit duminica limita de 100 la nivel naţional, ajungând la 103,9, potrivit institutului de supraveghere medicală Robert Koch. Un prag care, în principiu, ar trebui să declanşeze noi restricţii.
 
Documentul mai precizează că „interacţiunile în interiorul clădirilor trebuie evitate pe cât posibil, din cauza riscului crescut de infectare”. În companii, telemunca rămâne esenţială şi se pot efectua „cel puţin două teste rapide pe săptămână pentru angajaţii care trebuie să se deplaseze la locul de muncă.”
 
De asemenea, călătoriile transfrontaliere trebuie să fie „limitate la strictul minim,” fiind nevoie de carantină şi obligaţia de testare înainte de a reveni în Germania.
 
Guvernul Merkel a cerut deja miercuri germanilor să fie „responsabili” într-o perioadă de pandemie şi să nu meargă pe populara insulă spaniolă Mallorca în timpul sărbătorilor de Paşte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici