ANP: 83 de deţinuţi cu COVID-19 sunt aflaţi sub tratament, la Spitalul Penitenciar Jilava

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat miercuri că 83 de deţinuţi sunt trataţi la Spitalul Penitenciar Jilava, iar alţi 29 au fost declaraţi vindecaţi.

462 afișări
Imaginea articolului ANP: 83 de deţinuţi cu COVID-19 sunt aflaţi sub tratament, la Spitalul Penitenciar Jilava

ANP: 83 de deţinuţi cu COVID-19 sunt aflaţi sub tratament, la Spitalul Penitenciar Jilava

Potrivit unui comunicat al ANP, 29 de deţinuţi confirmaţi pozitiv cu Covid-19, internaţi la Spitalul Penitenciar Jilava au fost retestaţi, iar rezultatele au fost negative.

„În continuare, deţinuţii declaraţi vindecaţi vor beneficia de monitorizarea medicală preventivă aplicată tuturor persoanelor private de libertate. Acest rezultat validează capacitatea unităţii penitenciar-spital de a gestiona cazurile de îmbolnăvire, uşoare şi medii, înregistrate în rândul persoanelor custodiate”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, în prezent, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava sunt trataţi 83 de deţinuţi confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2, iar starea de sănătate a acestora este „optimă”.

„Amintim că sistemul administraţiei penitenciare promovează, printr-un efort constant, măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, atât pentru protejarea persoanelor private de libertate, cât şi a personalului angajat şi a terţilor. Suplimentarea bazei materiale necesare prevenţiei, susţinerea funcţionalităţii circuitelor medicale şi actualizarea metodologiei de intervenţie raportat la evoluţia pandemiei pe teritoriul
naţional constituie câteva dintre demersurile pe care Administraţia Naţională a Penitenciarelor le derulează în acest context de criză sanitară”, au transmis reprezentanţii ANP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici