Anthony Fauci spune că SUA vor relua utilizarea vaccinului anti-Covid Johnson&Johnson. În ce condiţii se va întâmpla

  • Anthony Fauci a declarat că este de părere că SUA vor relua vaccinarea cu serul Johnson&Johnson.
  • Autorităţile de reglementare din SUA au cerut marţi suspendarea temporară a utilizării vaccinului monodoză produs de Johnson&Johnson.
  • 6 cazuri de tromboza venoasă cerebrală au fost raportate şi SUA din aproximativ 7 milioane de persoane care au primit acest ser.
781 afișări
Imaginea articolului Anthony Fauci spune că SUA vor relua utilizarea vaccinului anti-Covid Johnson&Johnson. În ce condiţii se va întâmpla

Anthony Fauci spune că SUA vor relua probabil utilizarea vaccinului anti-Covid Johnson&Johnson. În ce condiţii se va întâmpla

Dr. Anthony Fauci, consilier medical şef al Casei Albe, a declarat duminică că este de părere că SUA vor relua probabil utilizarea vaccinului Johnson&Johnson anti-Covid-19 cu un avertisment sau o restricţie ataşată, relatează CNBC.
 
Autorităţile de reglementare a sănătăţii din SUA au cerut marţi suspendarea temporară a utilizării vaccinului monodoză produs de Johnson&Johnson, după raportarea a şase cazuri de tromboza venoasă cerebrală din aproximativ 7 milioane de persoane care au primit acest ser.
 
Cazurile au apărut la femei cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, care au dezvoltat simptome la şase până la 13 zile după imunizare. Administraţia pentru alimente şi medicamente a spus că recomandarea de a întrerupe vaccinul este „dintr-o masură de precauţie”.
 
Fauci a spus că o decizie cu privire la vaccinul J&J s-ar putea lua vineri, când grupul consultativ al Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA se întruneşte pentru a discuta când şi cum se va putea uiliza acest ser.
 
Estimarea mea este că vom continua să îl folosim într-o anumită formă,” a spus Fauci. ”Mă îndoiesc foarte serios că se va renunşa la el. Nu cred că se va întâmpla asta. Cred că va exista probabil un fel de avertisment sau restricţie sau evaluare a riscurilor.”
 
Nu cred că se va decide şi se va spune: <<Bine, totul este în regulă.>> Cred că probabil se va spune: <<Bine, îl vom folosi, dar aveţi grijă în aceste circumstanţe>>,” a adăugat Fauci.
 
Potrivit datelor CDC, doar aproximativ 7,8 milioane din cele 202 de milioane de doze de vaccin livrate în SUA au fost de la Johnson&Johnson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici