AstraZeneca a anunţat că tratamentul său cu anticorpi nu a prevenit simptomele COVID-19 la pacienţii expuşi

  • Participanţii la studiu au fost adulţi nevaccinaţi cu vârsta peste 18 ani, expuşi la coronavirus în ultimele opt zile.
  • Terapia cu anticorpi monoclonali aparţine unei clase de medicamente care imită anticorpii naturali pe care organismul îi produce pentru a combate infecţia.
  • AZD7442 este dezvoltat cu sprijinul guvernului SUA.
2214 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca a anunţat că tratamentul său cu anticorpi nu a prevenit simptomele COVID-19 la pacienţii expuşi

Foto: Profimedia

AstraZeneca a declarat marţi că un studiu al tratamentului său cu anticorpi monoclonali, AZD7442, nu a îndeplinit obiectivul principal de prevenire a COVID-19 simptomatic la persoanele expuse recent la noul coronavirus, informează Reuters.
 
Compania a declarat că participanţii la studiu au fost adulţi nevaccinaţi cu vârsta peste 18 ani, expuşi la coronavirus în ultimele opt zile.
 
AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 33% în comparaţie cu grupul placebo, ceea ce nu este semnificativ din punct de vedere statistic, a mai precizat compania.
 
"Deşi acest studiu nu a îndeplinit obiectivul primar împotriva bolilor simptomatice, suntem încurajaţi de protecţia observată la participanţii negativi la PCR în urma tratamentului cu AZD7442", a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv AstraZeneca.
 
AstraZeneca studiază, de asemenea, tratamentul într-o cercetare cu pacienţi pre-expuşi şi pentru prevenirea unor forme mai grave ale bolii.
 
Terapia cu anticorpi monoclonali aparţine unei clase de medicamente care imită anticorpii naturali pe care organismul îi produce pentru a combate infecţia.
 
AstraZeneca a semnat în octombrie un acord cu producătorul elveţia Lonza pentru a produce medicamentul pe bază de anticorpi în Portsmouth, New Hampshire, începând cu prima jumătate a anului 2021.
 
AZD7442 este dezvoltat cu sprijinul guvernului SUA. AstraZeneca a anunţat în martie un acord cu guvernul SUA pentru a furniza până la o jumătate de milion de doze de AZD7442. Compania a declarat marţi că este acum în discuţii cu guvernul SUA cu privire la următorii paşi ai acordului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici