AstraZeneca a cerut autorizarea în UE pentru vaccinul său anti-Covid

  • Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că a primit o cerere de autorizare pentru vaccinul AstraZeneca / Oxford.
  • O decizie ar putea fi luată pe 29 ianuarie.
  • Vaccinul a fost, deja, aprobat de urgenţă pentru utilizare în Marea Britanie
2818 afișări
Imaginea articolului  AstraZeneca a cerut autorizarea în UE pentru vaccinul său anti-Covid
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că a primit o cerere de autorizare pentru vaccinul AstraZeneca / Oxford împotriva noului coronavirus, specificând că ar putea lua decizia pe 29 ianuarie, notează Le Figaro.
 
"EMA a primit o cerere de autorizare pentru comercializarea condiţionată a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea din Oxford", a declarat agenţia europeană cu sediul la Amsterdam, într-un comunicat de presă.
 
"Veşti bune! AstraZeneca a solicitat Agenţiei Europene a Medicamentelor să autorizeze vaccinul în UE," a scris pe Twitter Ursula von der Leyen.
 
Vaccinul a fost, deja, aprobat de urgenţă pentru utilizare în Marea Britanie.
 
Acersta ar fi al treilea vaccin aprobat de EMA, după cele produse de Pfizer şi Moderna.
 
Vaccinul dezvoltat de Oxford poate fi depozitat la temperaturi mai ridicate şi este mai ieftin decât cele BioNTech / Pfizer şi Moderna, dar are o rată de eficienţă mai mică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici