AstraZeneca a schimbat numele vaccinului său împotriva coronavirusului. Care este noua denumire

  • Agenţia Europeană pentru Medicamente a aprobat pe 25 martie cererea companiei farmaceutice anglo-suedeze AstraZeneca de a schimba numele serului său.
  • Acum, vaccinul se numeşte „Vaxzevria.”
  • Vaccinul a primit pe 29 ianuarie 2021 aprobarea de utilizare de la Agenţia Europeană pentru Medicamente.
4055 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca a schimbat numele vaccinului său împotriva coronavirusului. Care este noua denumire

AstraZeneca a schimbat numele vaccinului său împotriva coronavirusului. Care este noua denumire

Agenţia Europeană pentru Medicamente a aprobat pe 25 martie cererea companiei farmaceutice anglo-suedeze AstraZeneca de a schimba numele serului său. Acum, vaccinul se numeşte „Vaxzevria.,” relatează Le Figaro.
 
Această schimbare vine după numeroasele controverse legate de acest vaccin: mai multe ţări europene au suspendat imunizarea cu AstraZeneca, din cauza efectelor asupra sănătăţii persoanelor vaccinate. Cele mai multe cazuri înregistrate au fost  de tromboză.
 
Vaccinul va avea un nou ambalaj, dar compoziţia va rămâne aceeaşi. Cu toate acestea, lucrătorii din domeniul sănătăţii ar trebui să fie „conştienţi de schimbare, deoarece informaţiile despre produs, etichetarea şi ambalarea pot fi diferite,” se arată pe site-ul b Lakemedelsverket, al Agenţiei Suedeze pentru Medicamente.
 
Vaccinul a primit pe 29 ianuarie 2021 aprobarea de utilizare de la Agenţia Europeană pentru Medicamente. În primă fază, mai multe ţări au decis să îl administreze numai persoanelor cu vârsta sub 55 de ani, din lipsa unor date suficiente despre eficacitatea vaccinului la persoanele în vârstă.
 
Mai multe ţări europene au suspendat temporar administrarea vaccinului AstraZeneca  la începutul lunii martie, ca măsură de precauţie după apariţia cazurilor de tromboză, fără o legătură dovedită la persoanele imunizate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici