AstraZeneca, al treilea candidat la vaccinare, asigură că formula sa are eficienţă de 100% împotriva formelor severe de Covid-19

  • AstraZeneca a susţinut că a găsit, după cercetări suplimentare, „formula câştigătoare” pentru vaccinul său împotriva Covid-19.
  • Director general AstraZeneca: "Credem că am găsit formula câştigătoare şi cum putem obţine eficienţă, care, cu două doze, este la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri.”
  • Până acum în circulaţie, după autorizare, au fost puse vaccinurile Pfizer/BioNTech (consorţiu americano-german) şi Moderna (companie americană), iar în Rusia Sputnik V
5819 afișări
Imaginea articolului 
AstraZeneca, al treilea candidat la vaccinare, asigură că formula sa are eficienţă de 100% împotriva formelor severe de Covid-19
Grupul farmaceutic AstraZeneca a susţinut că a găsit, după cercetări suplimentare, „formula câştigătoare” pentru vaccinul său împotriva Covid-19 dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, asupra căruia autoritatea de reglementare britanică, MHRA, trebuie să pronunţe în următoarele zile pentru injectare din 4 ianuarie, relatează Le Figaro.
 
"Credem că am găsit formula câştigătoare şi cum putem obţine eficienţă, care, cu două doze, este la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri," a declarat directorul general Pascal Soriot în Sunday Times, asigurându-se că vaccinul AstraZeneca asigură "100% protecţie împotriva formelor severe de Covid-19.”
 
Referitor la rezultatele intermediare ale studiilor clinice la scară largă din Marea Britanie şi Brazilia, laboratorul britanic a anunţat în noiembrie că vaccinul său a fost în medie cu 70% eficient faţă de peste 90% faţă de cel produs de Pfizer / BioNTech şi Moderna.
 
În spatele acestui rezultat mediu se ascund diferenţe mari între două protocoale diferite: eficacienţa este de 90% pentru voluntarii care au primit mai întâi o jumătate de doză, apoi o doză completă o lună mai târziu, dar doar 62% pentru un alt grup vaccinat cu două doze complete. 
 
Vaccinul Oxford / AstraZeneca este aşteptat cu nerăbdare, deoarece este relativ ieftin şi nu trebuie păstrat la temperaturi la fel de scăzute ca cel de la Pfizer / BioNTech, de exemplu, depozitat la -70 grade. Acest lucru face mai uşoară vaccinarea pe scară largă, precum şi în casele de îngrijire medicală.
 
Prima ţară occidentală care a început să injecteze doze ale vaccinului produs de Pfizer / BioNTech la începutul lunii decembrie, Regatul Unit se bazează pe acest al doilea vaccin pentru a limita epidemia de Covid-19, în cotextul apariţiei unei noi variante a coronavirusului. Împotriva acestei mutaţii, „credem pentru moment că vaccinul ar trebui să fie eficient”, a spus Pascal Soriot. "Dar nu putem fi siguri, aşa că vom face nişte teste." El a asigurat că noi versiuni au fost pregătite dar că speră să nu aibă nevoie de ele: „Trebuie să fii pregătit”.
 
Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca, din care 40 de milioane vor fi disponibile până la sfârşitul lunii martie. În total, guvernul a asigurat accesul la peste 350 de milioane de doze până la sfârşitul anului viitor, provenind de la şapte producători în faza studiilor clinice.
 
În total, peste 600.000 de persoane au primit deja o primă doză de vaccin Pfizer / BioNTech. Succesul campaniei actuale din Regatul Unit este cu atât mai important cu cât ţara este una dintre cele mai afectate de pandemie, cu peste 70.000 de morţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici