Autorităţile din China au ucis câini şi pisici aparţinând unor pacienţilor aflaţi în carantină

  • În China, un câine ar fi fost ucis doar pentru că proprietarul se află în carantină, iar autorităţile au decis să ucidă animalele pacienţilor.
  • Aceasta este unul dintre cele mai dure efecte ale strategiei „Zero Covid”, adoptată de guvernul chinez.
1720 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din China au ucis câini şi pisici aparţinând unor pacienţilor aflaţi în carantină

China omoară câini şi pisici aparţinând pacienţilor aflaţi în carantină fără acordul acestora

Doi bărbaţi au intrat într-o încăpere. Poartă salopeta albă cu dungă albastră, s-a aflat că sunt de la autorităţile sanitare care intervin în cazuri de Covid-19. Scopul lor nu este să aibă grijă de cineva, să salveze o viaţă. Sunt acolo pentru a ucide: scopul lor este să omoare câinele unei femei care este în carantină.

O cameră video le-a înregistrat acţiunea. Unul dintre cei doi pare să aibă o rangă în mână. Câinele caută adăpost sub o masă. Dar bărbatul înarmat cu acel fier îl loveşte în cap.

Videoclipul a fost postat de un locuitor din Shangrao, provincia Jiangxi, pe reţeaua de socializare Weibo, acuzând lucrătorii din domeniul sănătăţii că i-au bătut câinele până la moarte, în timp ce era în carantină într-un hotel fără animale de companie.

Autorităţile locale şi-au cerut scuze pentru că nu au comunicat cu proprietarul câinelui şi au spus că lucrătorul în cauză a fost concediat. 

Autorităţile spun că au emis un avertisment că persoanele aflate în carantină ar fi trebuit să-şi lase uşile apartamentului deschise, dar cele ale femeii fuseseră încuiate. Cu ajutorul poliţiei, muncitorii au intrat în apartamentul lui şi au descoperit câinele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
ciini,
covid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici