Avertisment al OMS Europa înainte de sezonul de vară: "Continentul nu este în afara pericolului”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-a îndemnat joi pe europeni să călătorească responsabil în timpul sezonului de vacanţă de vară şi a avertizat că bătânul continentul „nu este în afara pericolului” în ciuda scăderii constante a ratelor de infecţie în ultimele săptămâni.

283 afișări
Imaginea articolului Avertisment al OMS Europa înainte de sezonul de vară: "Continentul nu este în afara pericolului”

Avertisment al OMS Europa înainte de sezonul de vară: "Continentul nu este în afara pericolului”

"Odată creşterea adunărilor sociale, cu o mobilitate mai mare a populaţiei şi cu festivaluri şi turnee sportive mari care au loc în zilele şi săptămânile următoare, OMS Europa solicită prudenţă", a declarat şeful european al OMS, Hans Kluge, într-un briefing de presă.

"Dacă alegeţi să călătoriţi, faceţi-o în mod responsabil. Fiţi conştienţi de riscuri. Aplicaţi bunul simţ şi nu puneţi în pericol progresul făcut", a spus Kluge.

În ultimele două luni, noile cazuri COVID-19, decese şi spitalizări au scăzut, determinând 36 din 53 de ţări din regiune să reducă restricţiile.

Numărul de infecţii raportate săptămâna trecută a ajuns la 368.000, o cincime din cazurile săptămânale raportate în perioada de vârf din aprilie, a spus Kluge.

Kluge a spus că aşa-numita variantă Delta, care a fost identificată pentru prima dată în India, este un motiv de îngrijorare. Ţările ar trebui să înveţe din experinţa verii trecute, chiar dacă campaniile de vaccinare sunt în desfăşurare în întreaga regiune.

Cu doar 30% din populaţia regiunii care a primit prima doză de vaccin riscul unui nou val este prezent, a adăugat Hans Kluge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici