Campania de vaccinare anti-COVID din România. Cele mai noi date: câte persoane au fost imunizate până la 1 august?

  • 7.300 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România.
  • Dintre acestea, 4.500 au primit prima doză de vaccin anti-COVID.
  • În ultimele 24 de ore au fost raportate trei reacţii adverse.
2029 afișări
Imaginea articolului Campania de vaccinare anti-COVID din România. Cele mai noi date: câte persoane au fost imunizate până la 1 august?

Potrivit CNCAV, din cele 7.330 de persoane vaccinate, 4.540 au primit prima doză, iar 2.790 pe cea de-a doua.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.005.436 de persoane, dintre care 4.858.584 cu ambele doze.

În ultimele 24 de ore au fost raportate trei reacţii adverse, iar de la startul campaniei au fost raportate 16.826 reacţii adverse.

CNCAV precizează că 55 reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Cu o zi în urmă, România a depăşit, cu 2 luni întârziere faţă de estimările lui Cîţu, pragul de 5 milioane de vaccinaţi. De altfel, la 1 august, premierul spunea că ar fi trebuit să fie 10 milioane de români vaccinaţi.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine: - până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; - până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, spunea în aprilie premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici