Când credeau că au scăpat de coronavirus acesta s-a întors. O ţară a înregistrat primul caz de transmitere locală din ultimele trei luni

  • Vietnamul este din nou în alertă pentru noul coronavirus.
  • Sâmbătă oficialii medicali din centrul oraşului Danang au detectat ceea ce pare a fi primul caz local COVID-19 din ţara Asiei de Sud-Est din ultimele trei luni.
  • Datorită măsurilor stricte de carantină şi a unui program de testare agresiv şi amplu, Vietnamul şi-a menţinut totalul infectărilor la 415 cazuri.
  • Ţara nu a raportat o infecţie nouă transmisă local timp de 100 de zile.
6659 afișări
Imaginea articolului Când credeau că au scăpat de coronavirus acesta s-a întors. O ţară a înregistrat primul caz de transmitere locală din ultimele trei luni

Când credeau că au scăpat de coronavirus acesta s-a întors. O ţară a înregistrat primul caz de transmitere locală din ultimele trei luni

Datorită măsurilor stricte de carantină şi a unui program de testare agresiv şi amplu,Vietnamul şi-a menţinut totalul infectărilor la 415 cazuri. Ţara nu a raportat o infecţie nouă transmisă local timp de 100 de zile.

Vineri, ministrul Sănătăţii din Vietnam a declarat într-o declaraţie că un bărbat de 57 de ani din Danang, un punct turistic popular, a fost testat pozitiv, ceea ce a determinat izolarea a 50 de persoane cu care a intrat în contact.

103 persoane au fost testate pentru virus, dar toate au avut rezultate negative, se arată în comunicat.

Cazul COVID-19 vine într-un moment în care Vietnamul era pe punctul de a relua zborurile comerciale internaţionale şi turismul intern era în creşte.

În sfârşitul zilei de vineri, autorităţile din Hanoi au reiterat o recomandare de a purta măşti în locuri publice.

Interdicţia ţării privind zborurile comerciale internaţionale este încă în vigoare, însă experţi străini şi lucrători calificaţi au putut să intre în Vietnam în toată pandemia, cu condiţia să fie supuşi unei carantinei centralizate obligatorii.

La începutul acestei săptămâni, Vietnamul a declarat că va repatria circa 130 de cetăţeni vietnamezi infectaţi cu virusul din Guineea Ecuatorială. În ultimele trei luni toate cazurile înregistrate în Vietnam au fost de import.

În martie, Danang a raportat şase cazuri locale de coronavirus.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici