Cât mai „merge” şpaga pentru o vaccinare fictivă. Doi asistenţi medicali au fost reţinuţi în Bistriţa

Doi asistenţi medicali au fost reţinuţi în Bistriţa-Năsăud pentru vaccinare fictivă. Unul dintre ei este bănuit că, din decembrie până în aprilie, a primit 500 de lei pentru fiecare persoană vaccinată la chiuvetă.

404 afișări
Imaginea articolului Cât mai „merge” şpaga pentru o vaccinare fictivă. Doi asistenţi medicali au fost reţinuţi în Bistriţa

Cât mai „merge” o vaccinare fictivă. Doi asistenţi medicali au fost reţinuţi în Bistriţa

DGA a organizat, vineri, prinderea în flagrant a unui asistent medical din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa la scurt timp după ce a primit o sumă de bani, cu titlul mită, ca să simuleze actul de vaccinare a unei persoane împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, la aceeaşi dată ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, împreună cu poliţiştii şi jandarmii au pus în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 9 la domiciliile unor persoane şi unul la centrul de vaccinare al S.V.S.U. Bistriţa.

În cauză s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de două cadre medicale, în două dosare penale distincte.

Conform DGA, activitatea infracţională a primului asistent medical, care îşi desfăşura activitatea la centrul de vaccinare al S.V.S.U. Bistriţa, a constat în faptul că, în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022, ar fi primit aproximativ 500 de lei pentru fiecare persoană vaccinată fictiv, respectiv fără inocularea serului.

Referitor la cel de-al doilea asistent medical, care îşi desfăşura activitatea în cadrul aceluiaşi centru, au fost reţinute un număr de trei acte materiale, în perioada februarie 2022 - aprilie 2022.

Astfel, cei doi au pretins şi primit, direct sau prin intermediari, sume de bani cu titlu de mită, de la persoane interesate de obţinerea frauduloasă a certificatului de vaccinare, după care au procedat la implementarea în baza de date informaţii neconforme cu realitatea, prin care s-a atestat vaccinarea persoanelor respective.

În activitatea infracţională derulată, cadrele medicale au fost ajutate de intermediari, care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obţinerea de adeverinţe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, precum şi de remiterea ulterioară a banilor către acestea.

Cei doi asistenţi medicali au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore, pentru luare de mită şi fals informatic.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici