Cazurile de coronavirus din SUA au atins un nivel record. Varianta Omicron se răspândeşte mult mai repede

Numărul de cazuri zilnice COVID-19 în Statele Unite a atins un nivel record de 258.312 în ultimele şapte zile, potrivit unei centralizări Reuters.

403 afișări
Imaginea articolului Cazurile de coronavirus din SUA au atins un nivel record. Varianta Omicron se răspândeşte mult mai repede

Precedentul vârf pentru media pe şapte zile a fost de 250.141, înregistrat în 8 ianuarie anul acesta.

Printre statele care au înregistrat marţi cele mai multe cazuri de infecţie zilnică se numără New York, care a raportat 40.780 de cazuri, şi California, care a raportat peste 30.000.

Texas a anunţat peste 17.000 de cazuri, iar Ohio peste 15.000.

Varianta Omicron a fost estimată să reprezinte 58,6% din variantele de coronavirus care circulă în Statele Unite la data de 25 decembrie, potrivit datelor furnizate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Varianta cu răspândire rapidă a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud şi în Hong Kong în noiembrie, iar primul caz în Statele Unite a fost identificat pe 1 decembrie la o persoană complet vaccinată, care a călătorit în Africa de Sud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici