Cercetătorii au descoperit testul care arată cum va evolua infecţia cu SARS-CoV-2. Acesta poate uşura trierea pacienţilor

  • Testul COVID-19 arată dacă pacientul va avea nevoie de ventilator sau se poate trata acasă.
  • Valoarea genei ifi27 ajută medicii să înţeleagă cât de severă este starea pacientului.
  • Testul ajută la trierea pacienţilor şi la un flux mai bun în spitale.
1541 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au descoperit testul care arată cum va evolua infecţia cu SARS-CoV-2. Acesta poate uşura trierea pacienţilor

Cerectătorii au descoperit testul care arată cum va evolua infecţia cu SARS-CoV-2. Acesta poate uşura trierea pacienţilor

Un test COVID-19 arată cum poate să evolueze infecţia cu coronavirus, a demonstrat un studiu realizat de cercetătorii din Australia.

Biomarcatorul de sânge este testul care spune cât de severă este infectarea cu noul coronavirus. Se poate face cu probă de sânge sau cu tampon nazal.
 
Rezultatul testului ar putea informa medicii despre pacienţii care au nevoie de spitalizare şi de ventilator încă de la testare după primele simptome. În felul acesta, medicii pot face diferenţierea între pacienţii care ar putea ajunge la o formă mai uşoară a bolii şi se pot trata acasă prin autoizolare.
 
Testul ajută atât la trierea bolnavilor, cât şi la optimizarea fluxului de pacienţi din spitalele deja aglomerate.
 
Cercetătorii australieni au făcut studii pe plămânii persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2. În felul acesta au reuşit să înţeleagă care sunt celulele atacate de virus.
 
În cazurile de infectări au descoperit  gene pro-inflamatorii. Una dintre ele, numită ifi27 poate să arate cât de severă devine boala în funcţie de valoarea pe care o are. Specialiştii au analizat gena atât la persoanele cu forme uşoare de infectare, cât şi la cele care au avut o formă gravă. 
 
 În funcţie de cât de crescut sau scăzut este ifi 27 medicii pot înţelege felul în care evoluează boala.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici