China a mobilizat 10.000 de medici în provincia Shanghai, ca să scape ţara de focarul nemaivăzut de Covid

  • 25 de milioane de oameni se află în izolare în Shanghai, după o creştere a cazurilor nemaivăzută până acum a numărului de cazuri.
  • Metropola avea până ieri măsuri restrictive pentru zonele de est şi vest.
  • Locuitorii nu pot părăsi acum zonele rezidenţiale.
2366 afișări
Imaginea articolului China a mobilizat 10.000 de medici în provincia Shanghai, ca să scape ţara de focarul nemaivăzut de Covid

China a mobilizat 10.000 de medici, în provicia Shanghai ca să scape ţara de focarul de Covid

Izolarea în pandemia de Covid a fost extinsă la întreaga zonă Shanghai şi vizează cei 25 de milioane de locuitori ai săi, transmite BBC.

În China continentală, ieri au fost înregistrate 1.173 de cazuri noi de Covid-19 cu transmitere locală, transmite Comisia Naţională de Sănătate. Dintre acestea, 836 au apărut în Jilin, 425 în Shanghai şi 16 în Fujian.

Potrivit comisiei, ieri au fost raportate şi 15.355 asimptomatice, dintre care 15.239 cu transmitere locală şi 116 importate. Dintre cei asimptomatici, 13.086 de cazuri au fost raportate în Shanghai şi 1.680 în Jilin. Numărul cazurilor de Covid la terapie intensivă a fost de 25.060, dintre care 63 în stare gravă.

Nu au existat alte decese legate de boală, iar numărul pierderilor rămâne astfel eschimbat la 4.638. Numărul total de cazuri confirmate în China continentală, actualizat începând cu 4 aprilie şi care include atât cazuri locale, cât şi cazuri importate, este de 157.378.

Situaţia este îngrijorătoare. Aproximativ 10.000 de lucrători sanitari au sosit din China continentală, veniţi din diferite regiuni, şi s-au îndreptat spre Shanghai, unde infecţiile sunt în creştere. „Motivul acestei trimiteri este de a oferi ajutor în lupta împotriva Covid-19”, au declarat ieri autorităţile locale de sănătate.

În aceeaşi zi, mii de lucrători medicali din zone precum Tianjin şi provinciile Hubei, Jiangxi şi Shandong au ajuns în provincia de 25 de milioane de locuitori la bordul a 10 trenuri de mare viteză. 

Într-un spital improvizat din districtul Chongming, cu peste 2.700 de paturi, peste 650 de medici din provincia Anhui lucrează cu o echipă medicală locală. Unitatea plănuia să primească aseară primul lot de 1.300 de cazuri uşoare şi purtători asimptomatici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici