China lansează paşaportul de vaccinare. Va contribui la "interacţiunea sigură şi ordonată a oamenilor"

China a lansat un certificat digital de vaccinare COVID-19 pentru cetăţenii săi care planifică călătorii transfrontaliere, alăturându-se altor ţări care emit documente similare în timp ce caută modalităţi de a-şi redeschide economiile.

1050 afișări
Imaginea articolului China lansează paşaportul de vaccinare. Va contribui la "interacţiunea sigură şi ordonată a oamenilor"

China lansează paşaportul de vaccinare. Va contribui la "interacţiunea sigură şi ordonată a oamenilor"

Întrucât campaniile de vaccinare sunt lansate la nivel global, câteva ţări, inclusiv Bahrainul, au introdus deja certificate de identificare a persoanelor vaccinate, iar Uniunea Europeană a fost de acord să dezvolte paşapoarte de vaccin sub presiunea ţărilor din sudul care au economii dependente de sectorul turistic.

Certificatul emis de China va conţine informaţii despre vaccinarea COVID-19 a titularului şi rezultatele testelor pentru coronavirus, a declarat pe site-ul său Departamentul de Afaceri Consulare din cadrul ministerului de externe al Chinei, relatează Reuters.

Ministrul de externe Wang Yi a declarat duminică că scopul certificatului este de a realiza verificarea reciprocă a informaţiilor, cum ar fi testarea acidului nucleic şi vaccinarea, şi de a contribui la interacţiunea sigură şi ordonată a oamenilor.

De asemenea, China a anunţat relaxarea restricţiilor de carantină pentru persoanele care sosesc în China şi sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici