China, suspectată că ascunde numărul real al morţilor de COVID-19. Imaginile care contrazic regimul de la Beijing. FOTO

Credibilitatea Chinei este din nou pusă la îndoială, după ce au apărut imagini cu un număr imens de urne la o casă funerară din Wuhan.

60261 afișări
Imaginea articolului China, suspectată că ascunde numărul real al morţilor de COVID-19. Imaginile care contrazic regimul de la Beijing. FOTO

China, suspectată că ascunde numărul real al morţilor de COVID-19. Imaginile care contrazic regimul de la Beijing. FOTO

Potriviti oficialilor chinezi, 50.000 de oameni au fost infectaţi cu COVID-19 în Wuhan, iar 2535 au murit din cauza noului coronavirus.

Cu toate astea, publicaţia chineză Caixin susţine că la morgile redeschise în aceste zile s-a stat şi câte 5 ore la coadă pentru ridicarea urnelor care se aflau rămăşiţele apropiaţilor decedaţi.

Caixin a surprins imaginea unui camion care a adus 2500 de urne cu cenuşă la morga Hankou, dar şi mărturia şoferului, care a declarat că a mai adus o cantitate asemănătoare în ziua precedentă.

O altă imagine arată stive de urne în interiorul casei mortuare. Sunt 3500 de urne, în plus faţă cele 2500 aduse de şoferul de camion, dublu faţă de cifrele oficiale înaintate de guvernul chinez.

Chinezii vor să livreze toate urnele la o rată de 500 de urne pe zi până pe 5 aprilie, când este o sărbătoare religioasă importantă în China.

Dacă toate cele 7 morgi din oraşul Wuhan, capitala provinciei Hebei, livrează un număr asemănător de urne, atunci înseamnă că în următoarele 10 zile vor fi livrate peste 40.000 de urne cu cenuşă.


China a început să redeschidă provincia Hebei şi oraşul Wuhan şi a mai raportat doar câteva cazuri de infectări şi decese, declarare toate ca fiind ale unor strâini veniţi din zonele roşii. Între timp, Italia şi SUA au devenit ţările cele mai afectete de coronavirus.

Sursa: shanghaiist.com


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici