Cinci cazuri de tip rar de cheag de sânge, după vaccinul AstraZeneca, au fost descoperite în Marea Britanie

Beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc cu mult posibilele riscuri, deşi au existat cinci cazuri de tip rar de cheag de sânge în venele cerebrale în rândul persoanelor vaccinate, susţine Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie.

1029 afișări
Imaginea articolului Cinci cazuri de tip rar de cheag de sânge, după vaccinul AstraZeneca, au fost descoperite în Marea Britanie

Cinci cazuri de tip rar de cheag de sâng, după vaccinul AstraZeneca, au fost descoperite în Marea Britanie

Îngrijorările cu privire la rapoartele de cheaguri de sânge, împreună cu nivelurile scăzute de trombocite, au condus ţările europene, inclusiv Germania, să întrerupă desfăşurarea vaccinului în timpul investigării cazurilor, scrie Reuters.

Cu toate acestea, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie a spus că utilizarea vaccinului ar trebui să continue. Cinci rapoarte au fost investigate.

„Dovezile disponibile nu sugerează că acele cheaguri de sânge din vene sunt cauzate de vaccinul COVID-19 AstraZeneca”, a spus MHRA.

O revizuire detaliată în cinci rapoarte din Marea Britanie a unui tip foarte rar şi specific de cheag de sânge în venele cerebrale (tromboza venoasa sinusala) care apare împreună cu trombocitele coborate (trombocitopenia) este în curs de desfăşurare.

Marea Britanie a administrat 11 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.

„Având în vedere rata extrem de rară de apariţie a acestor evenimente, beneficiile vaccinului AstraZeneca COVID, cu cele mai recente date sugerând o reducere cu 80% a spitalizării şi decesului din cauza bolii COVID, depăşesc cu mult posibilele riscuri”, a declarat MHRA.

Se aşteaptă ca EMA să îşi anunţe concluziile joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici