CJSU Timiş propune instituirea carantinei în patru localităţi din judeţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a adoptat marţi deciziile prin care cere şefului DSU instituirea carantinei în patru localităţi, în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este crescută.

1505 afișări
Imaginea articolului CJSU Timiş propune instituirea carantinei în patru localităţi din judeţ

CJSU Timiş propune instituirea carantinei în patru localităţi din judeţ

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul judeţului Timiş a crescut, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut o analiză, în urma căreia a reieşit că localităţile Şandra şi Niţchidorf respectiv U.A.T. – urile Dumbrăviţa şi Şag au cea mai mare rată de infectare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Timiş.

În urma acestei analize, Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de intrare în carantină a localităţilor Şandra, Niţchidorf, Dumbrăviţa şi Şag.

În urma avizului favorabil dat de INSP, subprefectul Mircea Băcală a convocat marţi şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare pe o perioadă de 14 zile.

Conform Prefecturii, hotărârile vor fi transmise Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în vederea emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru instituirea carantinei în cele patru localităţi. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în Ordinul şefului DSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici