CNCAV: Vaccinarea cu schemă completă este eficientă şi în rândul grupelor de risc, potrivit unui studiu

  • Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie a făcut un studiu care a vizat monitorizarea pacienţilor din 700 de cabinete de medicină de familie.
  • În Marea Britanie vârstnicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 85- 90%.
276 afișări
Imaginea articolului CNCAV: Vaccinarea cu schemă completă este eficientă şi în rândul grupelor de risc, potrivit unui studiu

CNCAV: Vaccinarea cu schemă completă este eficientă şi în rândul grupelor de risc

Vaccinarea cu schemă completă este eficientă şi în rândul grupelor de risc, susţine Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, bazându-se pe un studiu făcut în Marea Britanie. 

Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie a făcut un studiu care a vizat monitorizarea pacienţilor din 700 de cabinete de medicină de familie.

Rezultatele acestui studiu arată că vaccinarea cu schemă completă este eficientă şi în rândul grupelor de risc.

În Marea Britanie vârstnicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 85- 90%.

Astfel, eficienţa împotriva COVID-19 în cadrul grupelor de risc este între 30 – 60% după prima doză, indiferent de tipul de vaccin, excepţie fiind grupa persoanelor cu imunitate scăzută (imunocompromişi), unde procentul de eficienţă este de 4%.

Pentru ambele vaccinuri (de la companiile Pfizer şi AstraZeneca) eficienţa creşte considerabil după administrarea celei de-a doua doze, iar în cazul grupului de imunocompromişi, eficienţa creşte la 74%.

De exemplu, în cazul pacienţilor cu afecţiuni cronice cardiace, eficienţa după ambele doze de AstraZeneca este de 87.90%, iar după Pfizer de 86.80%. Pentru bolnavii de diabet eficienţa este de 86.00% în cazul serului AstraZeneca şi de 70.20% în cazul Pfizer.

Conform datelor oficiale, în ultima perioadă, în Marea Britanie se înregistrează un număr crescut de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2. În perioada aprilie – mai, media cazurilor a fost de 2.400 cazuri noi/zi. În luna iunie au fost înregistrate, însă, 10.468 cazuri/zi, iar în ultima săptamană din iulie, media cazurilor a ajuns la 45.159 cazuri noi/ zi.

Deşi numărul cazurilor noi raportate zilnic a crescut, comparativ cu cele înregistrate în perioada aprilie-mai, magnitudinea este la 2/3 din valul anterior, iar decesele înregistrate sunt de doar 1/30 din valul anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici