Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu” din Buzău, închis după ce un elev a intrat în contact cu femeia infectată cu noul coronavirus

  • Autorităţile din Buzău au decis suspendarea cursurilor, începând de marţi, la Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu” .
  • În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că un elev a intrat în contact cu femeie de 73 de ani, confirmată cu coronavirus.
564 afișări
Imaginea articolului Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu” din Buzău, închis după ce un elev a intrat în contact cu femeia infectată cu noul coronavirus

Sursa: Profimedia Images

Potrivit Prefecturii Buzău, luni seara, a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, în urma confirmării primului caz de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Buzău.

„Având în vedere concluziile anchetei epidemiologice demarate în urma confirmării infectării cu Coronavirus a unei femei în vârstă de 73 de ani din judeţul Buzău, care au indicat 3 contacţi direcţi (fiul femeii, prietena acestuia şi fiul celei din urmă) în cazul cărora au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie 2020 şi trimise către Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti, s-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor”, a transmis sursa citată.

În plus, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, s-a decis “suspendarea cursurilor la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu din municipiul Buzău începând cu data de 10 martie 2020, cu o zi mai devreme faţă de perioada 11- 22.03.2020”, unul dintre cei trei contacţi direcţi fiind elev aici.

Sub coordonarea DSP, Inspectoratul Şcolar Judeţean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unităţii de învăţământ respective.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici