Comisia Europeană: Noul test PCR detectează varianta Omicron fără a fi nevoie de o secvenţiere

Toate laboratoarele care efectuează teste PCR ar putea utiliza o nouă descoperită de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene (JRC) pentru a identifica noua tulpină Omicron, fără a fi nevoie de o secvenţiere.

717 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: Noul test PCR detectează varianta Omicron fără a fi nevoie de o secvenţiere

Comisia Europeană: Noul test PCR detectează varianta Omicron fără a fi nevoie de o secvenţiere

Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene a confirmat validitatea metodei de detectare specifice Omicron pe care a dezvoltat-o. Toate laboratoarele care efectuează teste PCR ar putea folosi această nouă metodă pentru a detecta şi identifica Omicron fără a fi nevoie de o secvenţiere costisitoare şi consumatoare de timp.

„ Această nouă metodă oferă oportunităţi pentru detectarea mai rapidă şi mai ieftină a Omicron şi va permite o mai bună urmărire a noii variante răspândite în UE şi în întreaga lume. Ştiinţa s-a dovedit a fi o componentă esenţială în lupta noastră împotriva COVID-19. Sunt recunoscătoare pentru munca neobosită a tuturor oamenilor de ştiinţă în timpul acestei pandemii şi nu numai”, spune Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, responsabil pentru Centrul Comun de Cercetare

Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a declarat: „Pentru a continua să luptăm împotriva COVID-19, avem nevoie de cele mai eficiente şi actualizate instrumente oferite de ştiinţă. Odată cu răspândirea rapidă a mai multor variante transmisibile, cum ar fi Omicron, nevoia de diagnosticare precisă este la fel de importantă ca întotdeauna. Noua metodologie de testare prezentată astăzi de Centrul nostru Comun de Cercetare va ajuta la asigurarea că varianta Omicron este detectată mai rapid şi la reducerea sarcinii asupra capacităţilor de secvenţiere ale statelor membre. Făcând acest lucru, putem obţine o mai bună înţelegere a răspândirii Omicronului, putem izola cazurile mai eficient şi putem reduce presiunea deja semnificativă asupra sistemelor noastre de sănătate”.

Noua metodă PCR s-a dovedit a fi foarte eficientă în testele specifice Omicron efectuate de JRC.

„Aceasta înseamnă, în practică, că metoda oferă posibilitatea oricărui laborator care operează tehnologie standard PCR de a identifica varianta Omicron rapid şi fără a fi nevoie de secvenţierea consumatoare de timp. Reactivul modificat dezvoltat de JRC poate fi comandat de furnizorii obişnuiţi ai testului PCR şi poate fi implementat rapid. Orice laborator care efectuează astăzi teste PCR se va putea adapta rapid. Această nouă metodă va fi prezentată astăzi statelor membre în cadrul Comitetului pentru securitatea sănătăţii”, potrivit comunicatului Comisiei Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici